Seks idiotiske ting å gjøre på flyplassen

- Jeg har en bombe! Det finnes seks garanterte måter å bli arrestert på amerikanske flyplasser. Se hva du bør unngå å gjøre.

ILLUSTRASJON: Å si at du har en bombe, er neppe det lureste du gjør på en flyplass.
ILLUSTRASJON: Å si at du har en bombe, er neppe det lureste du gjør på en flyplass. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske forsvarsadvokaten Gregory Caplan, som arbeider i California, har satt opp følgende liste av ting man ikke gjør om man vil beholde friheten på flyplassen.

>> Slik pakker du riktig før reisen

1: - Jeg har en bombe!

Du har sikkert hørt historiene om flyreisende som i et øyeblikks ubetenksomhet flåser ut lignende setninger for så å havne i klørne på ivrig sikkerhetspersonell. Men faktisk er det sånn fatt at etter 11. september så roper man ikke ut bombetrusler ustraffet. De fleste gangene vil sikkerhetspersonell være ganske sikre på at kommentarene bare er tull, men truslene blir likevel tatt på alvor. Konsekvensene av ubetenksomheten blir ofte fengsel, og svært høye kausjoner. (Dette gjelder i USA.)

2: Ordensforstyrrelser

Slike situasjoner starter ofte i billettskranken eller innsjekkingsskranken. Passasjerer som får beskjed om at de ikke får plass på det flyet de har planlagt å reise med, kan i mange tilfeller bli ekstremt - la oss si - emosjonelle. Og høylydte emosjonelle utbrudd kan i enkelte tilfeller virke tiltrekkende på ordensfokuserte sikkerhetskontrollører som har et ansvar for at roen bevares i flyterminalen. Her gjelder det å skru av brøleknappen, eller risikere å bli anholdt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer