Seks plager vi elsker å hate

Sommeren er her, og med den seks kjipe følgesvenner som vi ikke setter stor pris på. Få rådene som kan hjelpe deg å bote for problemene som følger av myggstikk, solbrenthet, pollenallergi, svie, sår og magesjau.

Publisert
Sist oppdatert

Fantasien synes uendelig når det gjelder ønskene om å kapitalisere på vår frykt for hva som kan skje i ferien. Vi blir myggbitte, solbrente, allergiske, dårlige i magen og får de ekleste kuttskader, og må følgelig utstyre bagasjen med førstehjelpsremedier nok til et lite lokalsykehus. Det er en jungel av produkter som lover bot og bedring. Hvilke vil du putte i bagasjen for å få bukt med fem av våre vanligste ferieplager? Her er produkttips og kjerringråd som kan hjelpe deg å snike deg unna de uvelkomne ferieplagene.

Har du tips mot ferieplagene? Del dem med andre i diskusjonsforumet nederst på siden.

1: Myggstikk

- BZZZZZZBZZBZZZBZZZZZZZ!

Den mest irriterende lyden du kan ha i øret en sommernatt er den som trenger seg gjennom marg og ben og stammer fra blodtørstige smådjevler på jakt etter en vibrerende blodåre. Myggen kan ødelegge både nattesøvn og ferietrivsel, og er en svøpe mange steder, både i Norge og andre land. Det klør, gjerne i dager og uker etter at du har blitt stukket, og de røde merkene ser ikke spesielt lekre ut, selv ikke mot en bakgrunn av solbrun hud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer