Seks spektakulære veistrekninger

Trollstigen er ikke så unik.

Utsikt over Transfăgărăşan i Karpatene i Romania. Foto: Wikimedia Commons
Utsikt over Transfăgărăşan i Karpatene i Romania. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er et langstrakt land med vill natur, og dermed er vi ganske bortskjemt med flotte veistrekninger. Det ser du lett om du sjekker ut bildespesialen i artikkelen Norges vakreste veier.

Særlig Trollstigen regnes som spesiell, og den er faktisk en turistattraksjon i seg selv. Men spesielt unik er Trollstigen ikke. Det finnes hårnålssvingete veier over hele verden.

Vi fant opptil flere spektakulære snirklesvingeveier i jakten på de helt spektakulære strekningene. Her har vi plukket ut seks veistykker som gir bilisten/syklisten/motorsyklisten en helt spesiell opplevelse.

Stelviopasset Foto: Marco Meyer
Stelviopasset Foto: Marco Meyer Vis merStelvio Pass

Dette er en veistrekning i De italienske alpene, og den er faktisk Alpenes nest høyeste med sine 2.757 moh (det høyeste alpepasset heter Col de I'Iseran og er 2.770 moh). Svingene er like krappe som Trollstigens, og det finnes 60 av dem oppover passet. Giro d'Italia har flere ganger kjørt etapper oppover denne veien.

Cabot Trail Foto: Wikimedia Commons
Cabot Trail Foto: Wikimedia Commons Vis merCabot Trail

Denne spektakulære veien ligger i Nova Scotia, Canada. Hele ruten er 298 km lang, men den mest oppsiktsvekkende strekningen finner du på nordsiden av øya Cape Breton Island, når veien passerer Cape Breton Highlands. Øya er kjent for sin flotte natur, og et populært friluftsområde.

Mount Evans Byway Foto: Sascha Brück
Mount Evans Byway Foto: Sascha Brück Vis merMount Evans Byway

Denne veistrekningen i Colorado er bare 45 km lang, men den tar deg opp over 2.100 høydemeter. På toppen befinner du deg 4.310 moh, noe som gjør denne veien til Nord-Amerikas høyeste asfalterte vei. Veien er anlagt for å gi bilistene en tur med unik utsikt.

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons Vis merCalifornia State Route 1

Denne veien kalles også gjerne Highway 1, og regnes som en av de vakreste kystveiene i verden. Det er spesielt ved Bixby Creek Bridge at bilister får en luftig opplevelse.

Transfăgărăşan Foto: Cristian Bortes
Transfăgărăşan Foto: Cristian Bortes Vis merTransfăgărăşan

Denne veien går gjennom Făgăraşfjellene i Karpatene i Romania, og er 90 km lang. Du passerer Romanias to høyeste fjell, Moldoveanu og Negoiu på hhv. 2.544 og 2.535 moh. Veiens høyeste punkt er 2.034 moh. Den var i utgangspunktet militær, og bygget på begynnelsen av 70-tallet.

Caminas de las Yungas Foto: Wikimedia
Caminas de las Yungas Foto: Wikimedia Vis merCaminas de las Yungas

Denne strekningen i Bolivia kalles også Dødsveien. Den er mellom 60 og 70 km lang, og slynger seg langs bratte åssider. Den er svært smal - møter du på en annen bil (eller en lastebil) så skaper det problemer. Veien er faktisk bare rundt 3,2 meter bred, og autovern er fraværende. Årlig raser flere hundre biler utfor til den sikre død, for fallet er på opptil 600 meter. Likevel er den faktisk en populær turistattraksjon - turistene sykler ned Dødsveien. Se forøvrig videoen under, der Top Gear-gutta kjører langs den beryktede veien.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer