Buss for tog

Seks uker med buss for tog

Bane NOR skal utføre arbeider ved noen av de mest trafikkerte toglinjene på Østlandet. Vi gir deg oversikten over hvilke linjer som berøres.

BUSS FOR TOG: Reisende på Drammenbanen og Østfoldbanen må belage seg på buss for tog de neste seks ukene. Foto: Krister Sørbø / NTB Scanpix
BUSS FOR TOG: Reisende på Drammenbanen og Østfoldbanen må belage seg på buss for tog de neste seks ukene. Foto: Krister Sørbø / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tradisjon tro må togpendlere på Drammenbanen og Østfoldbanen belage seg på seks uker med buss for tog i sommer. I perioden 22. juni til 4. august utfører Bane NOR omfattende arbeid på Østfoldbanen og i Lieråsen-tunnelen.

Ifølge Vy skal arbeidene gi bedre punktlighet og kortere reisetid, men hvor mye vil du faktisk spare? Arbeidene legger grunnlaget for den nye Follobanen som skal stå ferdig i 2022, så reisende vil ikke merke noen umiddelbare forbedringer etter sommerferien.

Halvert reisetid

En ny tunnel skal halvere reisetiden mellom Ski og Oslo S fra 22 til 11 minutter. Samtidig økes kapasiteten slik at det i tillegg vil kjøre flere tog på Østfoldbanen.

Britt-Johanne Wang, kommunikasjonssjef i Bane Nor, forklarer at økt punktlighet kommer som en følge om at det byttes ut komponenter i Lieråsen-tunnelen som vil gi færre signalfeil.

– Det er blitt mange somre med buss for tog. Når er arbeidene fullført?

– For Drammenbanen er det i utgangen av 2021. Så det blir buss for tog hver påske og sommer frem til den tid, sier Wang og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer