Selger partydop over disk

De kaller det legal highs, og du kan velge virkning: kokain, ecstasy eller LSD ...

Publisert
Sist oppdatert

- Effekten var faktisk utrolig lik den du får av ecstasy ...

Nordmannen sent i 20-årene har nettopp kommet hjem fra New Zealand hvor han har ruset seg på såkalte party pills. Det er bare en vesentlig forskjell mener han:

- Disse er lovlige og kan kjøpes over disk.

Enn så lenge. Nå har den newzealandske regjeringen vedtatt en lov som forbyr alt salg av de såkalte party pills, herbals eller herbal highs. Fra og med 18. desember i år, er pillene ulovlige å selge. Seks måneder senere vil de være ulovlige å besitte.

Pillene har vært i salg i New Zealand siden år 2000, og er i stor grad basert på to forskjellige substanser, BZP (benzylpiperazine) og TFMPP (triflouro-methyl-phenylpiperazine), i kombinasjon med andre kjemikalier.

Ifølge New Zealand Drug Foundation, er pillene designet for å etterligne effekten av illegale rusmidler som amfetamin, ecstasy og LSD, men uten de vanedannende effektene og helserisikoen av illegale substanser.

Siden lanseringen av pillene, har det blitt solgt i gjennomsnitt 35 millioner NZ dollar verdt av substansene hvert år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer