Selger sydenturer for 60 kroner

I Storbritannia dumpes prisene på pakketurer. En uke på Rhodos i juli ble tilbudt for 60 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Det går trått med pakketursalget i Storbritannia. De mange lavprisflyselskapene gjør det tøft å tjene penger for reiseselskapene. Britene fikser gjerne sydenturene sine selv, og bestiller flybilletter og overnatting på egenhånd.

Nå i juni er det prisras på sydenturer i Storbritannia. Forrige uke tilbød STA Travel, reisebyrået for studenter, en ukes ferie med overnatting på Rhodos for fem pund - cirka 60 kroner!

Lastminute.com kunne friste med en uke på Ibiza med overnatting for ni pund, cirka 110 kroner, mens et annet selskap, Tawl Holiday, hadde dusinvis av turer til under 30 pund, cirka 360 kroner, skriver den britiske avisen The Daily Telegraph.

Hundrevis av billigturer

Salget har gått spesielt trått nå på forsommeren, og siden britene ikke tar ferie før i august, selges hundrevis av pakketurer til for eksempel Hellas, Spania og Tyrkia i juni og juli for en slikk og ingenting.

Hvert år selges 16 millioner pakketurer i Storbritannia, mens britene bestiller hele 18 millioner reiser på egen hånd. Charterselskapene har vært nødt til å sette ned prisene for å holde salget oppe. Hvorvidt den labre interessen skyldes det sterke miljøfokuset i mediene for tiden, vites ikke. Men Ryanair innrømte nylig at miljøfokuset har gjort at de selger færre billetter. Les mer om det her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer