Selskapene bak romturismen

Her er selskapene som er inne i bildet når det gjelder utvikling av romturisme.

Fra oppskytingen av en romferge.
Foto: SpaceHab Foto: SpaceHab
Fra oppskytingen av en romferge.
Foto: SpaceHab Foto: SpaceHab Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Space Adventures: Selskapet sto bak avtalen da verdens første romturist, Tito, ble sendt til himmels. De står også for avtalen som snart fører nettguru Shuttleworth ut i rommet, og er også i kontakt med Czarnecki fra Polen. Skal i gang med egne treningsanlegg for kommende romturister i USA. De tilbyr i tillegg flere romfartsrelaterte opplevelser, som å være til stede under romfergenes avganger.

MirCorp: En gruppe som ønsker å kommersialisere rommet, og som arbeider med prosjekter omkring romturisme. Selskapets partner, Russiske RSC Energia, eier fartøyet Soyuz som kan transportere mennesker til den internasjonale romstasjonen, ISS. Dette selskapet var også inne i bildet da verdens første romturist, Dennis Tito, fikk sitt livs reise. Selskapet har for noen dager siden lansert NSYNC medlem, Bass, som kandidat for novemberturen.

SpaceHab: We mean business in space sier selskapet som ønsker å knytte en kommersiell modul til den Internasjonale romstasjonen, Enterprise. Den skal knytes til den russiske delen av ISS, og her fables det om kjøkken, toalett og vinduer; Altså en ideell modul for turister, men også for kommersiell forskning. SpaceHab samarbeider også med russiske Energia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer