Selskapene som roter bort bagasjen din

AEA (Association of European Airlines) kan fortelle deg hvilke selskaper som er verstingene på bagasjerot.

Publisert
Sist oppdatert
Er kofferten fortsatt i paradiset etter at du kom hjem?
Er kofferten fortsatt i paradiset etter at du kom hjem? Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Bagasje som forsvinner er noe av det kjipeste en reisende opplever. Det er greit at du kan få dekning til nye saker av reiseforsikringen, men ting tar tid, og irritasjonen blir vanligvis stor. Så hvilke flyselskap bør du holde deg unna, om du er redd for bagasjen din? Vi har listen.

26 selskaper fra best til verst

Listen er basert på augusttallene samlet inn av AEA. Tallene fra flyselskapene gis på frivillig basis, og listen inneholder bare selskaper som er medlemmer av AEA. Totalt 26 selskaper er med i denne oversikten, inkludert SAS og Finnair, som eneste nordiske selskaper. Begge havner midt på treet hva gjelder savnet bagasje per passasjer.

Skroll ned for mer

Latinske selskaper best og verst

Luftvansker

Har du mistet bagasjen noen gang? (Avsluttet)
Har skjedd av og til(49%) 242
Heldigvis aldri(42%) 207
Ja, ofte(10%) 48
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


De som tar best vare på bagasjen til sine passasjerer, er Turkish Airlines. Like bak følger Cyprus Airways og Tarom Romanian Airlines. Verstingene er Alitalia, KLM, British Airways og Air France.

 • Se hele listen her.

 • Merk at dette altså er tallene for august, basert på frivilllig rapportering. Det kan være at situasjonen forandrer seg fra måned til måned, og at de som ikke har rapportert har de verste tallene.

  Bagasje er viktig

  Tapt bagasje er av de forholdene vi klager mest på overfor turoperatører og flyselskaper, men vi sørger også selv for å glemme igjen verdisaker for millioner.

 • Forsinkelser og tapt bagasje på klagetoppen

 • Vi glemmer for millioner
 • Spesialbagasje krever sitt - hva gjør du med golfkøllene, sykkelen, barnevognen og rullestolen?

 • Hva kan du ta med om bord, og hva er forbudt?
 • Vekt koster. Hva må du betale for overvekt på flyene?

 • Kostbare kilo
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer