Senfredag i Prinsensgate

Klokken er ti, det er fredagskveld, og jeg har akkurat inntatt et bedre måltid på en av hovedstadens morsomste restauranter. Hvor går turen videre? Til Komsa frisørsalong i Prinsensgate. Jeg skal klippe håret mitt.

Publisert
Sist oppdatert
Det skjer mye rundt i lokalet, men konsentrasjonen og resultatet er det samme som om man går til frisøren en kjedelig onsdagsmorgen klokken elleve. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg
Det skjer mye rundt i lokalet, men konsentrasjonen og resultatet er det samme som om man går til frisøren en kjedelig onsdagsmorgen klokken elleve. Foto: Elisabeth Dalseg Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


- Ågud, har de leiet inn modeller, er den første tanken som farer gjennom hodet mitt. Ned trappen, kommer en noenogtyveårgammel visjon av en pike med bein som aldri slutter (eller et skjørt som ikke begynner. Velg selv.), og blondt flagrende hår som rekker henne til livet.

Det er ikke så lett å vite? Hun er ikke den eneste som ser uforskammet fresh ut her inne, iallefall. Og det er første gang jeg klipper meg klokken ti om kvelden, med DJ til stede, rullerende diskolamper, fargede lyspærer rundt frisørspeilene, og i et lokale akkurat passe fullt av feststemte mennesker som skåler i edle dråper.

Men uansett - dette er noe jeg absolutt kan venne meg til!

Noen tar jakken min, jeg får et glass sprudlevann i hånden og blir geleidet inn i stolen. Modellen er ikke modell, men en kunde og venn av lillesøster, får jeg vite. Det er også de fleste andre som har tatt turen innom i kveld. Kunder, altså.

En av Komsas faste kunder har tatt turen innom for å hilse på. Foto: Elisabeth Dalseg
En av Komsas faste kunder har tatt turen innom for å hilse på. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Jeg hilser på noen jeg drar kjensel på, og setter meg ned foran vasken. OK. Justin på høyttalerne, champagne i glasset, hodebunnsmassasje - kan man ha det bedre? En glimrende idé - hvordan kom de på den?

- Vi ønsket å lage et arrangement der vi kunne møte kundene i en litt mer uformell setting, sier Alexandra Wessel-Holst, som sammen med Benedikte Hansen eier og driver Komsa.

- Og ikke minst er det også viktig for oss som jobber her, sier Benedikte. - Variasjon er viktig for trivsel på jobben, og det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne dra med oss noen av kundene våre på slike arrangementer.

Og med blide frisører får man fornøyde kunder. Jeg blir vasket, jeg blir klippet, jeg blir fønt - og føler meg fryktelig pen. Kanskje det er det nyklippede håret, som flommer rett og blankt nedover skuldrene, slik bare frisører får det til. Kanskje er det champagneboblene. Kanskje er det musikken, eller kanskje er det alle menneskene jeg har møtt.

Ikke vet jeg. Men når jeg forlater Komsa og går ut i Oslo-natten og føler jeg meg fantastisk mye bedre enn da jeg kom inn. Og det er vel mission accomplished?

Senfredag i PrinsensgateVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer