Skt Petri

Sentralt, fancy - og dyrt

Det trendy hotellet Skt Petri er regnet som et av Københavns beste hoteller, men hvor bra er det egentlig?

FLOTT FOAJE: Det vi likte spesielt godt på Skt Petri er uteområdet og fellesområdene, som er lyse med stor høyde under taket. Foto: Kristin Sørdal
FLOTT FOAJE: Det vi likte spesielt godt på Skt Petri er uteområdet og fellesområdene, som er lyse med stor høyde under taket. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

København har lenge vært blant nordmenns mest besøkte reisemål, og ved besøk i den danske hovedstaden vil man gjerne bo sentralt. Det trendy hotellet Skt Petri oppfyller dette kravet, og er regnet som et av Københavns beste hoteller.

Dinside tok turen for å finne ut om det er tilfellet.

Vi har også testet hotellet Citizen M, som skal være hotellet med best verdi i København ifølge Tripadvisor. Er du opptatt av lave priser, er ikke Skt Petri nødvendigvis noe for deg ...

Fellesområder og fasiliteter

Hyggelig foaje med mange sittemuligheter. Foto: Berit B. Njarga
Hyggelig foaje med mange sittemuligheter. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Noe av det vi kanskje likte aller best med dette hotellet, er de store, lyse fellesområdene, hvor det er flere sittemuligheter. Her finner man også frokostserveringen. Områdene er lyse, luftige og hyggelige.

Selve prikken over i-en er hotellets hyggelige uteområder, hvor de også serverer mat og drikke. Det er veldig fint å kunne sitte i grønne omgivelser midt i sentrum av byen.

Hyggelige og store uteområder er et pluss. Foto: Berit B. Njarga
Hyggelige og store uteområder er et pluss. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Hotellet har også et velutstyrt og rent treningsrom, sauna og dampbad, som også trekker opp - for deg som liker å trene også når du er på tur.

Stort treningsrom med mye utstyr, her et lite utvalg. Foto: Berit B. Njarga
Stort treningsrom med mye utstyr, her et lite utvalg. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Hyggelige og rene rom

Vi testet et standard dobbeltrom, som var på rundt 20 m2. Rommet var klassisk innredet, med store vinduer. Og madrassen var særdeles god!

Pent og rent, men det kan diskuteres om du får så mye mer for pengene med tanke på den relativt stive prisen, enn ved å booke rom på et mer tradisjonelt hotell.

Klassisk - og rent.
Klassisk - og rent. Vis mer
Begge foto: Kristin Sørdal
Begge foto: Kristin Sørdal Vis mer

Frokosten

Hotellfrokoster kan være så mangt, og er til tider preget av slapp eggerøre og tørre rundstykker. På Skt Petri byr de på god, frisk og variert frokost, både for de som elsker vafler og amerikanske pannekaker eller bacon og egg, eller foretrekker grove brødskiver og mye frukt og grønt.

Utvalget er stort - og smaker godt. Vi nevner i fleng: Hjemmelagde smoothier og ingefærshots, ferskpresset juice, belgiske vafler og amerikanske pannekaker, egg, bacon, bønner, en rekke oster, variert pålegg, forskjellig bakst, både grov og søt, og mye oppskåret frukt og grønnsaker.

Stort utvalg av grønt tilbehør. Foto: Berit B. Njarga
Stort utvalg av grønt tilbehør. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Kaffe får du ved å velge hviken type du vil ha, på et nettbrett, i mange varianter med eller uten melk. Definitivt en frokost som gir en god start på dagen - i hyggelige lokaler, hvor også valget av sittemuligheter er mange.

Hyggelige frokostområder. Foto: Kristin Sørdal
Hyggelige frokostområder. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Konklusjon: Ikke noe billighotell

Hvis du syns de tradisjonelle hotellkjedene byr på litt kjedelige rom og fasiliteter, hvor det er vanskelig å skille ett hotell fra et annet, kan Skt Petri absolutt være et alternativ.

Ikke minst på grunn av flotte, lyse fellesområder og et veldig hyggelig uteareal som byr på grønne omgivelser - midt i København sentrum - som gjør at du kan sitte ute store deler av sommerhalvåret.

Også for de som er opptatt av en god, frisk frokost med stort utvalg, er det noe Skt Petri byr på.

Men oppholdet koster - og egner seg kanskje bedre for en venninnehelg enn for storfamilien.

Vi betalte 3030 danske kroner for et dobbeltrom i mai, som inkluderte frokost og et gavekort på 100 kroner til bruk i baren. Den danske kronekursen har gått kraftig opp siden mai, og prisen utgjør i september rett over 4000 norske kroner.

Testresultat

Skt Petri, København

Så skal det nevnes at Skt Petri gir rabatt på rom nummer to om du reiser med familien, og gir deg fjerde natt gratis om du blir såpass lenge.

Det er greit å være klar over at hotellprisene generelt er høye i København, ikke minst om du vil bo sentralt. Med tanke på hva du får, og om du er ute etter sentral luksus, får du absolutt valuta for pengene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer