Verandafelle:

Ser du denne brannfella?

-Trodde ikke vann kunne føre til brann.

Ukjent brannfelle: Britt Grøtta Krakeli skulle pynte opp med vannfylte vinballonger. Så gikk det galt. Foto: Privat
Ukjent brannfelle: Britt Grøtta Krakeli skulle pynte opp med vannfylte vinballonger. Så gikk det galt. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britt Grøtta Krakeli skulle bare pynte litt ekstra på sommerterrassen. Det endte med at det tok fyr. Nå advarer hun andre.

Den skjulte fella

To vannfylte vinballonger med en gammeldags glassblåse (glasskule) på toppen.

Dét skulle pynte opp på verandaen til Britt Grøtta Krakeli og mannen Einar. Ingen av dem tenkte over at de hadde satt ut en brannfelle.

Men det kunne endt riktig så ille for ekteparet som har helårshytte ved den vakre Atlanterhavsveien i Hustadvika mellom Molde og Kristiansund.

Boligen står ved den nasjonale turistveien som er kjent som mange nordmenns feriefavoritter, og som kan skilte med en fabelaktig utsikt mot Hustadvika og storhavet.

Men som altså var nær ved å bli åsted for en storbrann.

Havari

Ekteparets hytte, som nå er blitt parets helårsbolig, har utsikt direkte til området der cruiseskipet «Viking Sky» var minutter fra grunnstøting og havari under vinterstormen på Nordvestlandet den 23. mars 2019, og ekteparet har i årevis hatt en av regionens mest fantasifullt pyntede hager.

Den er såpass spesiell at turister stopper ved veien for å ta hagen i øyensyn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.