Det franske kjøkken regnes som et av verdens beste, og en viktig del av Frankrikes turisme er sentrert rundt mat og vinkultur.
Dermed kom det som litt av et sjokk at over en fjerdedel ikke tilfredstiller hygienekravene.
10.000 restauranter i franske feriebyer ble kontrollert i det franske myndigheter kalte "Operasjon feriemat". 27 prosent holdt ikke mål, skriver The Daily Telegraph.
Les også: Gir bort 3,2 millioner gratis øl
Muggen mat, mat som var gått ut på dato, og mat som var tint og fryst ned igjen. Det var noen av hygienebruddene de franske restaurantene begikk.
30 tonn mat ble konfiskert og kastet, 37 etablissementer ble umiddelbart stengt, og flere enn 400 advarsler og bøter ble gitt. I en restaurant ble hele 52 kilo frosne varer kastet.
Det største problemet var at veldig mange restauranter fryste ned mat som allerede var tint én gang, sa Frankrikes landbruksminister, Michel Barnier.
- Frankrikes gode navn og rykte står på spill, sa Barnier da han presenterte resultatene av kontrollen.
Les også: De ukjente matparadisene
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger