Sesongen, reisen og priser

Spekkhogger-sesongen starter først i oktober, men det kan lønne seg å starte planleggingen allerede nå. Prisene er overkommelige.

Publisert
Sist oppdatert

Selskapet Orca Tysfjord har såkalt "base camp" på Tysfjord turistsenter. Turistsenteret ligger i Tysfjord kommune, nord i Nordland og like sør for Lofoten-utstikkeren. Nærmeste flyplass er Evenes, som ligger rundt 6 mil nord for Tysfjord turistsenter.

Det er bussforbindelse mellom Evenes og Lødingen. Fra Lødingen tar man ferje til Bognes og kan eventuelt avtale henting på ferjeleiet, som ligger omlag 6 kilometer fra Tysfjord turistsenter. Vi satset imidlertid på leiebil, noe som koster pluss/minus 1.200 kroner for en helg. De fleste store leiebilselskapene er representert på Evenes.

Rimelige motellrom

Safarisesongen starter den 20. oktober og varer til 21. januar. Tysfjord turistsenter tilbyr flere overnattingsformer, deriblant hotellrom (1.300 kroner) og campinghytte (490 kroner). Vi satset på mellomløsningen, et motellrom med eget bad. Motellrommet, som koster 920 kroner per natt, har fire sengeplasser. Sengetøy (90 kroner per person) og frokost (75 per person) kommer i tillegg.

Stor båt

Orca Tysfjord tilbyr tre ulike safari-former. Safari med stor båt koster 850 kroner og varer mellom fire og seks timer, avhengig av hvor lang tid man bruker på å finne spekkhoggerne. Vi tok storbåtsafari første dag, noe som kan anbefales. Fra den store båten får man bedre oversikt enn man får i gummibåt og man får sett spekkhoggerne ovenfra. I tillegg har man mulighet for å komme inn og varme seg dersom man blir kald. Det er ingen aldersgrense på storbåtsafari og barn under fire år slipper å betale. Barn fra fire til ti år betaler redusert pris (600 kroner). Grunnet kulden og faren for sjøsyke vil vi imidlertid ikke anbefale å ta med små barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer