Sett seil i juli

Varme sommervinder - det er tid for å teste seilkunnskapene. Både norskekysten og fjernere destinasjoner frister oss i juli.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om du ikke har egen seilbåt, kan du komme deg til sjøs under seil. Flere selskaper og operatører tilbyr turer med båt, og med mannskap om du så ønsker.


Med mannskap

- Vil du ikke styre fartøyet selv, anbefaler vi for eksempel Hellas som et land der det er relativt rimelig å få med mannskap ombord. Det samme gjelder for eksempel Tonga i Stillehavet.

Det forteller representanter fra selskapet Normar i Son, som samarbeider med flere selskaper som tilbyr seilferie verden rundt.

Som et eksempel: Leie av skipper koster 940 kroner per dag i Hellas. Båt kan du her leie fra 11.310 kroner fra lørdag til fredag i perioden 10. mai til 25. juli. Prisen gjelder en Sun Oddessey 32.2 som ikke er eldre enn fra år 2000. Det er plass til seks om bord, og båten har to kabiner. Er det kaptein med, må han ha egen kabin.

I Norge

Norskekysten frister også til stram seilføring. Du kan leie båt også i Norge, om du ikke har selv. Priser fra 15.500 for en uke i juli. Og om du ikke føler deg helt stø blant trosser og kjøl, kan du ta et seilkurs. Seks dagers kurs koster omkring 7.300. Alle priser fra Normar i Son i Oslofjorden.

 • Hvorfor seile i juli? Få opplevelser slår frihetsfølelsen på havet, for den som evner å sette sjøbein. Bort fra trengselen på strendene, og ut i det store blå med oss!
 • Du trenger ikke ha potensiale for Volvo Ocean Race, for å velge seilferie.
  Du trenger ikke ha potensiale for Volvo Ocean Race, for å velge seilferie. Vis mer  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer