Sett utfor skibakkene i sommer

Bytt ut skiene med en tohjuling.

Full fart i bakkene i Oppdal. Foto: Martin Dalen
Full fart i bakkene i Oppdal. Foto: Martin Dalen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv den mest ihuga alpinisten har nok pakket bort alpinutstyret for lenge siden, og ser med blandede følelser frem til måneder uten snø under skiene. OK, de aller største entusiastene står på sommerski på Stryn eller andre høytliggende områder også i sommer, men for de fleste blir det lenge til neste besøk i skibakken.

Men hold an litt. Det er ingen grunn til å holde seg unna skibakkene i sommer - i hvert fall ikke hvis du er avhengig av jevnlige doser med fart og spenning.

Flere skianlegg har nemlig åpne heiser som kan frakte deg og offroadsykkelen opp i høyden. Så er det bare å la det stå til, og virkelig teste balansen og sykkelens bremsesystem.

Les vår reportasje om downhillsykling her

Denne type ekstremsykling blir stadig mer populær. Dermed har flere og flere skianlegg lagt forholdene til rette slik at du kan teste ut sykling i virkelig bratte bakker.

De fleste skianleggene som satser på offroadsyklistene i sommer tilbyr utleie av både sykkel og beskyttelsesutstyr. Greit, fordi du bør ha god beskyttelse på hodet, knær, albuer og hender, og fordi syklene man bruker i denne typen sport må tåle en skikkelig trøkk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.