Setter foten ned

På disse strendene må du booke plass.

SETTER TAK: De strender på Sardinia i Italia setter begrensning på hvor mange daglige besøkende de kan ha. Her fra Goloritze-stranda. Foto: Shutterstock/NTB
SETTER TAK: De strender på Sardinia i Italia setter begrensning på hvor mange daglige besøkende de kan ha. Her fra Goloritze-stranda. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere populære turistdestinasjoner har fått nok og har sett seg nødt til å gjennomføre den massive strømmen av reisende. Blant annet på Mallorca jobbes det iherdig med å få ned turiststrømmen på et bærekraftig nivå, samtidig som en portugisisk by nå innfører turistskatt.

På Sardinia i Italia varsles det også om tiltak på flere av sine populære strender.

Maksantall

CNN Travel skriver at det er blitt et stort problem at besøkende legger igjen mye søppel på strendene og at de med seg stjeler sand(!).

I et forsøk på å begrense miljøpåvirkningen av den store turiststrømmen, har lokale myndigheter innført en maksgrense for hvor mange besøkende de populære strendene kan ha i løpet av et døgn, og i år gjennomføres det ytterligere begrensninger.

Baunei, som er et lite tettsted øst på Sardinia, har en kystlinje på 40 kilometer, og 4 strender langs kystlinja berøres av tiltakene:

  • Cala dei Gabbiani: maksimalt 300 besøkende
  • Cala Biriala: 300 besøkende
  • Cala Goloritze: 250 besøkende
  • Cala Mariolu: 700 besøkende

- Vi kan ikke tillate at tusenvis av solbadere daglig presser seg sammen på ett sted som tidligere, det er ikke bærekraftig, uttaler Stefano Monni, ordfører i Baunei, til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer