Setter ned foten

Her kan du ikke gå alene.

NEI TAKK: Nepal forbyr soloturisme i landets nasjonalparker. Foto: NTB/Shutterstock
NEI TAKK: Nepal forbyr soloturisme i landets nasjonalparker. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fem år siden innførte Nepal et forbud mot at fotturister går alene på Mount Everest. Nå står hele landet for tur.

Landet, som er kjent for å ha flere av verdens høyeste fjell, og er et populært reisemål for fotturister som ønsker å utforske landets natur, ønsker å slå ned på turister som reiser på egen hånd.

For selv om fotturisme er svært populært i landet og en god inntektskilde for myndighetene, ligger det samtidig en stor utgift i antall redningsoppdrag som må gjennomføres. CNN travel skriver at myndighetene bruker store summer på å redde soloturister.

- Når du reiser alene og det skulle skje noe, er det ingen som kan hjelpe deg. Det er greit hvis de besøker byene, men infrastrukturen er ikke god nok i avsidesliggende fjell, sier Mani R. Lamichhane, sjef for turisme i Nepal, ifølge CNN.

- Når turister går seg bort eller blir funnet omkommet, kan ikke myndighetene spore dem fordi de har tatt avsidesliggende ruter.

Årlig blir det rapportert om rundt 400 savnede turister i Nepal.

Dersom du reiser alene til Nepal og ønsker å utforske landets storslåtte natur, blir du nødt til å leie en profesjonell guide eller bli med en gruppe. Forbudet gjelder bare i nasjonalparkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer