Severdige Gibraltar

Risp i overflaten på Gibraltar, og det er mye å se. Tekst: Vibeke Montero. Bilder: www.photito.com

Publisert
Sist oppdatert

Typiske turiststeder

Det meste av Gibraltars historikk er nært knyttet til klippens ekstreme geografi. Derfor er en tur opp til toppen absolutt å anbefale. Man kan velge mellom å ta taubanen (The Cable Car), å kjøre opp i eget kjøretøy, eller en "Rock Tour" arrangert av Gibraltars taxiforening.

Det finnes flere "must sees" på veien mot toppen:

 • St. Michael's Cave - en vakker dryppstensgrotte.
 • The Galleries - et krigsmuseum der man får et levende innblikk i hvordan de britiske soldatene levde her på 1800-tallet. Man går inn i en ende av klippen, og ender i en utsiktspost på den andre siden. På veien ser man blant annet et intakt feltsykehus.
 • The Ape's Den - fem apeflokker holder til på Gibraltarklippen. To av dem kan man stifte et nært bekjentskap med, ettersom de holder til midt i turistløypa. De ble selve symbolet på Gibraltars britiske status da Churchill under krigen hevdet at Gibraltar skulle forbli britisk så lenge apene levde der. For å understreke at han mente alvor, importerte han likesågodt en ny ladning aper fra Marokko!
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer