Severdigheten "alle" vil se

En skikkelig turistfelle, men verdt et besøk, likevel.

Et "must" for indiaturisten, og et av verdens nye underverk. Se stort bilde lenger ned i saken. Foto: Stine Okkelmo
Et "must" for indiaturisten, og et av verdens nye underverk. Se stort bilde lenger ned i saken. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise vil hver uke fremover i vinter presentere et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber.

Ukens bilde:

Du reiser ikke til det nordlige India uten å besøke denne severdigheten. Hva snakker jeg om?

Jeg snakker om en av verdens vakreste bygninger, et kjærlighetssymbol, og en gravplass.

Taj Mahal i Agra er Indias turistattraksjon nummer én. Enda flere turister strømmer til nå som det vakre mausoleet er kåret til et av verdens nye underverker.

Taj Mahal ble bygget som en kjærlighetserklæring til mughalen Shah Jahans favorittkone, Mumtaz Mahal, som døde da hun skjenket ham barn nummer 14.

Byggingen av det enorme monumentet startet i 1632, og var ferdig i 1653. Over 20.000 mann brukte over 20 år på å bygge marmorpalasset, som er utsmykket med intrikate edelstensinnfelte graveringer.

Taj Mahals hvite marmor gjør at palasset skifter farge avhengig av om du opplever det i morgensolen, midt på dagen, eller i kveldssolen. Vit bare at Agra ofte besøkes av tåke, noe jeg fikk oppleve da jeg var der i begynnelsen av januar i 2009.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer