Sex on the Beach?

Sommeren er snart over oss, noe for mange betyr varme netter og paraplydrinker. Sydendrinker er friske farger, paraplyer, frukter og søte smaker og navn som kan få enhver til å rødme.

Friske farger og frukt til dekor. Typisk sydensnop ...
Friske farger og frukt til dekor. Typisk sydensnop ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sydendrink må være fargerik, den må ha minst en paraply, sugerør og friske frukter. Den søte smaken er elsket - men også hatet. Hvorfor drikker vi egentlig slike drinker med paraplyer?

- Mange lar seg blende av utseendet og den søte smaken, sier Bård Koen ved Bar og Restauratkompetanse as i Trondheim. Han underviser også ved H. Butlers Bartenderskole.

- Atmosfæren har stor betydning for om det passer med slike drinker, og så er det slik med drinker som med mat - utseendet gjør 40 prosent av smaken, fortsetter Koen.

Skroll ned for mer.

Ofte på slump

Det er sikkert flere som har opplevd å bestille en spesiell drink i Syden, for så å bli presentert for en gedigen skuffelse - drinken er absolutt ikke slik du har fått den servert før. Ifølge Koen er dette imidlertid ganske vanlig i Spania.

- Spania er ikke som resten av Europa. Der forholder man seg til oppskrifter mer på slump, og strandbarer på typiske solsteder har gjerne sine lokale varianter, forteller Koen. Dersom du drar på ordentlige barer er det bedre, fortsetter han.

I Norge og resten av Europa forholder man seg stort sett til standardiserte oppskrifter, slik at du kan være ganske sikker på at en Marguerita inneholder det samme i Norge som i Sverige. Er du på besøk i USA og lar deg friste av paraplydrinker, bør du være oppmerksom på at du også der kan støte på andre varianter enn i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer