Sex on the Beach?

Sommeren er snart over oss, noe for mange betyr varme netter og paraplydrinker. Sydendrinker er friske farger, paraplyer, frukter og søte smaker og navn som kan få enhver til å rødme.

Friske farger og frukt til dekor. Typisk sydensnop ...
Friske farger og frukt til dekor. Typisk sydensnop ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sydendrink må være fargerik, den må ha minst en paraply, sugerør og friske frukter. Den søte smaken er elsket - men også hatet. Hvorfor drikker vi egentlig slike drinker med paraplyer?

- Mange lar seg blende av utseendet og den søte smaken, sier Bård Koen ved Bar og Restauratkompetanse as i Trondheim. Han underviser også ved H. Butlers Bartenderskole.

- Atmosfæren har stor betydning for om det passer med slike drinker, og så er det slik med drinker som med mat - utseendet gjør 40 prosent av smaken, fortsetter Koen.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

Skroll ned for mer.

Ofte på slump

Det er sikkert flere som har opplevd å bestille en spesiell drink i Syden, for så å bli presentert for en gedigen skuffelse - drinken er absolutt ikke slik du har fått den servert før. Ifølge Koen er dette imidlertid ganske vanlig i Spania.

- Spania er ikke som resten av Europa. Der forholder man seg til oppskrifter mer på slump, og strandbarer på typiske solsteder har gjerne sine lokale varianter, forteller Koen. Dersom du drar på ordentlige barer er det bedre, fortsetter han.

Høye glass og kondensdråper. Godt i varmen.
Høye glass og kondensdråper. Godt i varmen. Vis mer


I Norge og resten av Europa forholder man seg stort sett til standardiserte oppskrifter, slik at du kan være ganske sikker på at en Marguerita inneholder det samme i Norge som i Sverige. Er du på besøk i USA og lar deg friste av paraplydrinker, bør du være oppmerksom på at du også der kan støte på andre varianter enn i Europa.

Gjenskape paraplydrinker

Du har kanskje også kommet hjem fra en vellykket sydentur med stjerner i blikket ved tanken på en bestemt paraplydrink? Forsøk på å gjenskape denne drinken på kjøkkenbenken er ikke alltid vellykket. Koen sier det ofte er vanskelig å gjenskape en drink på vellykket vis i hjemmet.

- Man vil tenke tilbake til Syden, det er atmosfæren som gjør at man synes det er morsomt. Det kreves en del ingredienser, og man kan selvsagt bruke siruper, men da bør du kjøpe dette hos en spesialforretning og ikke i butikken, råder Koen.

I vår test tar vi utgangspunkt i de standardiserte oppskriftene. Ta testen og se om du kjenner din paraplydrink.

Testen er revidert fra første publisering i mai 2001.

Verktøy for reiselyst


Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer