Shabby chic i Køben

KØBENHAVN: Om kunsten å ta et glass og sigg klokken ti på formiddagen, om å gå med turban og å spise sjokoladekake.

Publisert
Sist oppdatert

Shabby chic har ikke noe med de siste tendenser i hjemmeinnredning å gjøre slik boligmagasinene vil ha oss til å tro. Shabby er chic kunsten å ta en bayer og sigg klokken ti på formiddagen, kunsten å gå med turban og å spise sjokoladekake. Shabby chic er kunsten å være København.

- God morgen, frøken. Så pene sko du har, gliser en tannløs fyr fra trappen til en liten kro i Sankt Peders Stræde i København.

Han tar en slurk elefantøl.

- Vil du ikke ha en smak?

I ELLE Deco, i Maison, i Aftenpostens boliginnstikk, på Nordstrand og Bestum, er det i år innredningstrenden shabby chic som gjelder når hjemmet skal vårfornyes. På de kanter vil man nå ha møblene litt slurvete malt, slik at det ser ut som vi ikke bryr oss. Interiørmagasinene promoterer slitte ørelappstoler, som skal få oss til å se ut som vi sitter der, med et pledd og leser Honore de Balzac for barna. Og i nipsforretningene selges romantiske vaser; kanskje til å sette peoner i, slik de liker å få oss til å tro oldemor hadde. Men det er når en går langs Sankt Peders Stræde i Nørrebro, København, at en skjønner at interiørmagasinenes dekoratører og boligjournalistene aldri vil skjønne hva det å være shabby og chic, innebærer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer