Shakespeare på ville veier

Ny forskning viser at Shakespears mor vokste opp et annet sted enn tidligere antatt. Dermed flyttes turistattraksjonen videre til en annen gård femti meter unna.

Publisert

Den som har tjent penger på å selge souvernirer illustrert med Mary Ardens`s House, stedet hvor Shakespeares mor angivelig skulle ha vokst opp, må nå få redesignet effektene. Etter 200 år viser forsking som er gjort på oppdrag for The Shakespeare Birthplace Trust, at forfatterens opphav vokste opp på Glebe Farm, som ligger like ved Mary Arden`s House. Tidspunktet for når moren bodde der er også flyttet tilbake noen år.

Hvert år har 100.000 mennesker valfartet til Mary Arden`s House utenfor Stratford-upon-Avon i England, for å få innsyn i en flik av Shakespeares liv. Dette skriver CNN på nettet i dag.

Lykke i stiftelsen

Stiftelsen The Shakespeare Birthplace er glade for at de eier begge stedene.

-Min glede over at Mary Arden`s House beliggenhet er bevist, er stor og deles av mange, sier Roger Pringle, sier direktør i stiftelsen The Shakespeare Birthplace Trust, til nyhetbyrået AP. Han håper at det nye funnet vil føre til en ny strøm av turister til den engelske småbyen.

Dikterens hus fortsatt det samme

Shakespears fødested i Stratford derimot, står urokkelig på sin plass. Huset, som er pusset opp i original stil, er i dag Storbrittanias viktigste litterære landemerke. Inngangsbilletten koster rundt 50 kroner og huset har åpent hver dag, hele året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer