Shanghai får verdens høyeste bygning

Byggingen stoppet opp på grunn av finanskrisen i Asia, men er nå i gang igjen. Shanghai vil erobre rekorden for verdens høyeste bygning.

Publisert
Sist oppdatert

Shanghai, byen som er Kinas ubestridte finanssentrum, vil erobre verdens luftrom med å bygge den høyeste skyskraperen i verden. Shanghai World Financial Center blir på 97 etasjer og skal rage 492 høye meter over bakkenivå. Og som en spektakulær prikk over i-en får bygningen et hull i toppen stort nok til at et fly kan passere gjennom.

Se mer under annonsenByggingen startet i 1997, men fikk tidlig problemer med fremdriften på grunn av finanskrisen i Asia og spesielt Japan. Men nå er det atter aktivitet på byggeplassen. Den 13. februar markerte man at byggingen er gjenopptatt, og planen er at SWFC skal åpne 1. oktober 2007.

Se mer om bygningen her.Se store bilder.

Slår Kuala Lumpur

Den nye skyskraperen ligger like ved det høyeste byggverket i Shanghai per i dag, Jin Mao Tower. Med 421 meter over bakken er dette tårnet litt høyere enn tvillingtårnene i New York var før de falt. Det er også høyere enn Empire State Building i New York, men mindre enn Sears i Chicago og Petronas i Kuala Lumpur. Malaysias 452 meter høye tvillingtårn er i dag verdens høyeste bygninger. Til sammenlikning er Norges høyeste, Oslo Plaza, 117 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer