Shanghai får verdens høyeste bygning

Byggingen stoppet opp på grunn av finanskrisen i Asia, men er nå i gang igjen. Shanghai vil erobre rekorden for verdens høyeste bygning.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Shanghai, byen som er Kinas ubestridte finanssentrum, vil erobre verdens luftrom med å bygge den høyeste skyskraperen i verden. Shanghai World Financial Center blir på 97 etasjer og skal rage 492 høye meter over bakkenivå. Og som en spektakulær prikk over i-en får bygningen et hull i toppen stort nok til at et fly kan passere gjennom.

Shanghai World Financial Center slik bygningen ser ut på modellstadiet. Foto: ikke bruk
Shanghai World Financial Center slik bygningen ser ut på modellstadiet. Foto: ikke bruk Vis mer

Høydeskrekk

Er du redd for å besøke høye bygninger etter 11. september? (Avsluttet)
Nei(69%) 279
Ja(16%) 63
Redd uansett(15%) 62
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Se mer under annonsen


Byggingen startet i 1997, men fikk tidlig problemer med fremdriften på grunn av finanskrisen i Asia og spesielt Japan. Men nå er det atter aktivitet på byggeplassen. Den 13. februar markerte man at byggingen er gjenopptatt, og planen er at SWFC skal åpne 1. oktober 2007.

 • Se mer om bygningen her.

 • Se store bilder.
 • Slår Kuala Lumpur

  Den nye skyskraperen ligger like ved det høyeste byggverket i Shanghai per i dag, Jin Mao Tower. Med 421 meter over bakken er dette tårnet litt høyere enn tvillingtårnene i New York var før de falt. Det er også høyere enn Empire State Building i New York, men mindre enn Sears i Chicago og Petronas i Kuala Lumpur. Malaysias 452 meter høye tvillingtårn er i dag verdens høyeste bygninger. Til sammenlikning er Norges høyeste, Oslo Plaza, 117 meter.

 • Mer om verdens høyeste bygninger her

 • Eller hva med verdens høyeste fornøyelsespark?
 • Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer