Shoppingparadis for gutter

Verdens største marked for elektronikk, både ferdige apparater og deler, finner vi i Akihabara i Tokyo.

Det er her det skjer: Legg merke til lokaltogbroen i bakgrunnen. Det er i fundamentet til denne alle småsjappene ligger. Foto: Jmho Lisens
Det er her det skjer: Legg merke til lokaltogbroen i bakgrunnen. Det er i fundamentet til denne alle småsjappene ligger. Foto: Jmho Lisens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fotoavdelingen til Yodobashi, i fjerde etasje av det ni etasjes elektronikkvarehuset, faller vi i staver over utvalget av flere titalls forskjellige fotoreflektorer. Lenger inne er det flere hundre forskjellige typer kamerastativer.

Det er nesten som om det faktisk fantes en fysisk bokhandel som het Amazon, og du har funnet den og den har hele utvalget i hyllene. Ute på gaten, i fundamentet til t-banen, er det en innendørs labyrint av småboder. I én har de bare transistorer. Naboen har hundrevis av forskjellige radiorør. Én kremmerbod har utelukkende transformatorer, noen en tomme brede, noen så tunge at de knapt kan bæres. Ved siden av nok en syvetasjes butikk med elektronikk, så enda en og enda en.

Du er i Akihabara, (noen ganger forkortet til Akiba), verdens største elektronikkmarked i hjertet av Tokyo.

Gutta på tur

På samme måte som det ikke er en eksklusiv kvinneting å gå med klær, behøver begge kjønn mobiltelefoner og fjernsynsapparater. Men det er ikke til å nekte for at det er menn og gutter som finner elektronikk ekstra interessant og spennende og at ni av ti i trengselsen i butikkene og på gaten tilhører denne menneskevarianten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer