Sigargalskap

Røyken som koster flesk, men som du nok har råd til om du syns det er verdt det.

Publisert
Sist oppdatert

Vi blåser i røykeloven for en stakket stund; en sigar i ny og ne er noe svært mange elsker å unne seg. Og vanen fikk neppe noe skudd for baugen etter at en tidligere amerikansk president kom med sine intime innrømmelser for noen år siden. Er sigaren god, er den som regel fet og cubansk, selv om den Bill og Monica koste seg med neppe var fra Cuba.

Castros merke

Det finnes et merke som opprinnelig kun produserte private sigarer til Cubas egen president, Fidel Castro. Merket heter Cohiba, en sigartype som mellom 1966 og -82 var forbeholdt presidentens menn og viktige diplomater. Nå kan imidlertid merket skaffes med langt større letthet.

Det mest særpregede med ekte Cohibas er foredlingsprosessen før sigarene rulles. Vanligvis dobbelgjæres tobakksbladene for sigarproduksjon, men Cohiba modnes enda en runde før sigarene rulles, for hånd selvsagt.

Vel - de lærde vil nok strides om hva som er best, så lenge smak og behag til sist alltid er både subjektivt og avgjørende. Men ut fra prisen kan vi anta at røyken smaker mest eksklusivt når den kommer fra en Cohiba Siglo IV. En fempakning koster 1.000 kroner hos Sol Cigar som har butikk i Oslo samt nettbutikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer