Sikkerheten på topp før spansk kjempearrangement

BARCELONA: Med fem millioner besøkende er sikkerheten skjerpet.

Fred og bærekraftig utvikling er tema for det veldige Forum 2004-arrangementet i Barcelona.

Foto: Barcelona2004.org Foto: Universal Forum 2004
Fred og bærekraftig utvikling er tema for det veldige Forum 2004-arrangementet i Barcelona.

Foto: Barcelona2004.org Foto: Universal Forum 2004 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg til en rekke toppnavn innen internasjonal politikk og kulturliv, er det ventet rundt fem millioner besøkende er under det veldige freds- og kulturarrangementet Forum 2004 som åpner den 9. mai i Barcelona. I etterkant av terrorbombene i Madrid, er sikkerhetsopplegget skjerpet.

- Vi har arbeidet med sikkerheten siden starten - Forum er et stort internasjonalt evenement, og etter 11. mars er sikkerheten ytterligere skjerpet, sa Jordi Oliveras, Forums generaldirektør på en pressekonferanse i Barcelona nylig.

Det er til nå bestemt at 2.400 stillinger fra det allnasjonale Cuerpo Nacional de Policía og Katalonias eget politi, Mossos d'esquadra, skal arbeide med sikkerhet og overvåkning under storarrangementet.

- Vi arbeider i disse dager med å beregne hvor mange som vil arbeide med overvåkning og sikkerhet under arrangementet. Cirka en uke før vil alt være klart, opplyser en talsmann for pressekabinettet ved politkammeret i Katalonia til DinSide.

Nesten alt i boks

En måned før Forum 2004 slår opp dørene til sommerens gigantiske freds- og kulturfeiring er interessen på topp. Rundt 224.000 mennesker besøkte det ennå ikke fullførte Forum-området på en prøveomvisning forrige helg. 500.000, vel 20 prosent, av det forventede billettsalget er allerede i boks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer