Sikkerheten på topp før spansk kjempearrangement

BARCELONA: Med fem millioner besøkende er sikkerheten skjerpet.

Fred og bærekraftig utvikling er tema for det veldige Forum 2004-arrangementet i Barcelona.

Foto: Barcelona2004.org Foto: Universal Forum 2004
Fred og bærekraftig utvikling er tema for det veldige Forum 2004-arrangementet i Barcelona.

Foto: Barcelona2004.org Foto: Universal Forum 2004 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg til en rekke toppnavn innen internasjonal politikk og kulturliv, er det ventet rundt fem millioner besøkende er under det veldige freds- og kulturarrangementet Forum 2004 som åpner den 9. mai i Barcelona. I etterkant av terrorbombene i Madrid, er sikkerhetsopplegget skjerpet.

- Vi har arbeidet med sikkerheten siden starten - Forum er et stort internasjonalt evenement, og etter 11. mars er sikkerheten ytterligere skjerpet, sa Jordi Oliveras, Forums generaldirektør på en pressekonferanse i Barcelona nylig.

Det er til nå bestemt at 2.400 stillinger fra det allnasjonale Cuerpo Nacional de Policía og Katalonias eget politi, Mossos d'esquadra, skal arbeide med sikkerhet og overvåkning under storarrangementet.

- Vi arbeider i disse dager med å beregne hvor mange som vil arbeide med overvåkning og sikkerhet under arrangementet. Cirka en uke før vil alt være klart, opplyser en talsmann for pressekabinettet ved politkammeret i Katalonia til DinSide.

Nesten alt i boks

En måned før Forum 2004 slår opp dørene til sommerens gigantiske freds- og kulturfeiring er interessen på topp. Rundt 224.000 mennesker besøkte det ennå ikke fullførte Forum-området på en prøveomvisning forrige helg. 500.000, vel 20 prosent, av det forventede billettsalget er allerede i boks.

Mer Barcelona og Spania

Pupper, lår og masse stil
Byen der jakkene gråter
Supermodellenes hangout i Barcelona
Markeder i Barcelona
Barcelona for en neve centimos
Sprekt homsehotell i Barcelona
Elegant småbyluksus i Nord-Spania
På en gyllen snurr - dukk ned i vinkjellerne.
BILDESPESIAL: Vakkert og frekt på vårens motemesse.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer