Sikkerhetskontrollen blir strengere

Nakenskanning blir tatt i bruk ved flere europeiske flyplasser.

Publisert
Sist oppdatert

Strengere sikkerhetstiltak er et direkte resultat av hendelsen i romjulen, da en nigeriansk mann forsøkte å sprenge et fly på vei fra Amsterdam til Detroit i luften. Rask reaksjon fra medpassasjerer fikk stanset mannen, som skal ha tilknytning til Al Qaida i Jemen.

Amerikanske myndigheter har bedt om strengere kontroll av alle passasjerer som skal til USA. Det er bare lov å ta med ett stykk håndbagasje på maks seks kg, og noen flyselskaper har kuttet ut all underholdning ombord, skriver Timesonline. I tillegg er det ikke lov for passasjerer å dekke seg til med pledd, og ikke lov å reise seg fra setene når det er en time igjen til landing.

Kontroll som vanlig på Gardermoen

Informasjonssjef ved Oslo Lufthavn, Jo Kobro, forteller at for de aller fleste passasjerer er sikkerhetskontrollen som før. Unntaket er for passasjerer som skal fly direkte til USA med Continental Airlines.

- Disse passasjerene blir først sjekket på vanlig måte i sikkerhetskontrollen, så blir de sjekket enda en gang før de går ombord i flyet. Da blir de kroppsvisitert, og håndbagasjen blir gjennomgått manuelt, sier Kobro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer