- Sikkerhetskontrollen er altfor forutsigbar

Britisk ekspert mener det gjør jobben enkel for terroristene.

Å ta av seg skoene i sikkerhetskontrollen er et irritasjonsmoment for mange.  Foto: Colourbox.com
Å ta av seg skoene i sikkerhetskontrollen er et irritasjonsmoment for mange. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som flypassasjerer har vi måttet venne oss til en ganske omfattende sikkerhetskontroll når vi skal ut og reise. Og verre har det i mange tilfeller blitt, i hvert fall om du reiser til USA, der nakenskanning eller intimvisitering har blitt standard prosedyre på så og si alle flyplasser.

Men sikkerhetskontrollene ved flyplassene er blitt for forutsigbar, mener en britisk ekspert. Når alle gjør det på samme måte, blir det enklere for terroristene å lære seg hvordan de skal lure systemet, skriver Telegraph.co.uk.

Dete mener sjefen for sikkerhet i British Airport Authority, Ian Hutcheson, som har ansvar for sikkerheten ved britiske flyplasser. Han får støtte av transportminister Philip Hammond, som vil ha større fleksibilitet for flyplassene, slik at det blir en slutt på de nesten identiske metodene som brukes i sikkerhetskontrollene på flyplasser over hele verden.

- Det bør være et element av at man ikke helt vet hva slags sikkerhetskontroll man skal gjennom. De fleste angrep på flytrafikk er nøye planlagt. Hvis sikkerhetskontrollen er identisk over hele verden, er det lettere å forutse hvordan man kan lure systemet, sa Hutcheson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer