Sild i tønne på playaen

2/3 av spanske strender er i trangeste laget. Hotellene er bekymret for utviklingen.

Ligg unna mine seks kvadratmeter!
Ligg unna mine seks kvadratmeter! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen tvil om at det er herlig å ligge paddeflat i sanden under solens varme stråler på en spansk playa. Fullt så deilig er det kanskje ikke å ha naboen så nærme at du kan lukte sololjen og se at han ikke har klippet tåneglene på en stund.

Det er blitt større sannsynlighet for at du opplever det siste når du reiser på strandferie til Spania, skal vi tro en ny undersøkelse gjort av turistbransjeorganisasjonen Exceltur. De fant at 2/3 av spanske badesteder ikke lenger klarer å tilby strandløvene mer enn EUs minimumskrav, som sier at hver person skal ha minst seks kvadratmeter å slange seg på. Det skriver den spanske avisa El País.

Turistbransjeorganisasjonen Exceltur er bekymret for utviklingen. Den hevder at for å sikre at spansk sommerturisme holder en viss kvalitet, må turistene få bedre plass på stranda. Intervjuer av tusenvis av turister ga samme svaret.

Taper mot feriehuseierne

Exceltur er også bekymret for utviklingen der stadig flere utlendinger kjøper eller leier seg feriehus langs den spanske kysten, og dermed ikke bare priser lokalbefolkningen ut av området, men også ødelegger forretningen for hotellene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer