Silikon og sightseeing

Medisinsk turisme er en vekstnæring.

Spanskkurs og nye bryster? Plenitas Health & Leisure tilbyr dette.

ILLUSTRASJONSFOTO
Spanskkurs og nye bryster? Plenitas Health & Leisure tilbyr dette.

ILLUSTRASJONSFOTO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er penger å tjene i skjønnhets- og helseindustrien. En rekke reiseoperatører har spesialisert seg på ferieturer med kirurgiske inngrep på turen.

Tango, utflukter og nytt hår

Plenitas Health & Leisure har base i USA og Argentina, og tilbyr ferieopplevelser med kirurgi a la carte:

Brystproteser med tangokurs og spanskundervisningHårtransplantasjon og utfluktNesekirurgi og besøk til Buenos Aires

Ideen er ifølge den argentinske avisen Pagina 12 å tilby det beste av Argentina. Men også prismessig mener den ett år gamle kirurgireiseoperatøren at Argentina er et utmerket sted for såvel turisme som skjønnhetsoperasjoner:

- Prisene er svært konkurransedyktige, sier en av etablererne Cinthia Gawianski til Pagina 12.

Plenitas Health & Leisure har en rekke steder å tilby på sin meny: Reina del Plata, Iguazo-fallene, Patagonia og Mendoza. I pakkene inngår tospråklig betjening, legekonsultasjon før reisen, kirurgi, etterbehandling, kost og losji og utflukter/kurs.

Ikke nytt

Ifølge kanadiske CBC News er ikke medisinsk turisme noe nytt: I antikken reiste pilegrimer fra hele Middelhavet til Epidaurus i Hellas for å bli helbredet av guden Asklepios. På 1800-tallet reiste velbemidlede europeere til spa ved Nilen og idag hevder nyhetsnettstedet at den medisinske turismen er milliardindustri. En rekke land går aktivt ut og markedsfører denne typen turisme: Cuba og Costa Rica har blitt attraktivt for velbeslåtte mellomamerikanere, Israel markedsfører særlig invitro-fertilisering, India, Thailand og Ungarn selger ut turer hvor besøk hos tannlege er en av utfluktene, mens i Sør-Afrika tilbys det nesejobber og safari. Også Malaysia og Jordan ønsker å lokke til seg turister med ulike medisinske behov. CBC News skriver at landene ser særlig optimistisk på denne industrien: Det forventes en årlig vekst på 30 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer