Sinnssyke berg- og dalbaner

FORNØYELSESNYTT: Du skytes i gang fra 0 til 206 kilometer i timen på 3,5 sekunder, og stiger 90 grader rett opp, 139 meter over bakken. Velkommen til en av årets verdensnyheter på fornøyelsesfronten: Verdens høyeste og raskeste berg- og dalbane, Kingda Ka.

Publisert
Sist oppdatert

Det bygges stadig høyere og raskere underholdningsmaskiner i fornøyelsesparkene. Ifølge Roller Coaster Database er det 71 nye berg- og dalbaner på trappene for åpning i løpet av 2005. Her er noen av de heftigste fornøyelsesnyhetene i verden.

>> BILDESPESIAL: Årets sinnssyke fornøyelsesnyheter

Kingda Ka

Dette er verdens raskeste og høyeste berg- og dalbane. Den likner litt på den nye "Kanonen" på Liseberg, men den er selvsagt mye heftigere. Du skytes ut og er oppe i en toppfart på 206 kilometer i timen i løpet av 3,5 sekunder. Deretter stiger du 90 grader rett opp til du når 139 meter over bakken, og da stuper du rett ned i en 270 graders spiral. Turen er over på 50,6 sekunder. Til sammenlikning: Oslo Plaza er 117 meter høyt ...

Inntil Kingda Ka reiste seg 139 meter over bakken, var den liknende banen Top Thrill Dragster i Cedar Point , Ohio den høyeste og raskeste berg- og dalbanen i verden. Les mer om denne her.

I forbindelse med en artikkel om Kingda Ka på DinSide Reise i februar i år, spurte vi leserne om de ville våge å prøve denne berg- og dalbanen. 71 prosent svarte ja, 17 prosent var ikke helt sikre, og 13 prosent svarte kontant nei. Se artikkelen og avstemningen her.

    Hvor: Six Flags Great Adventure, Jackson, New Jersey.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.