Sinnssyke fornøyelser

Hvert år er det stor spenning knyttet til hvilke nyheter fornøyelsesparkene har klekket ut for kommende sesong.

Berg- og dalbane med virtuelle effekter. Foto: Space Center Bremen Foto: Space Center Bremen
Berg- og dalbane med virtuelle effekter. Foto: Space Center Bremen Foto: Space Center Bremen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette synes å være året der romfarten igjen kommer i fokus. Størst oppmerksomhet for 2003/2004 har det kanskje vært knyttet til Disneys gigantprosjekt i Epcotsenteret i Florida; Mission: Space. Men det er også spennende nytt i land som ligger lettere tilgjengelig for sommerens bilferie med familien.

Verdens dyreste i Dubai og andre nyheter på fornøyelsesfronten.

Mission: Space

"Så nær du kan komme det å fyke ut i rommet uten å forlate jorden" skryter Disney når de skal fortelle om sin ferskeste attraksjon – Mission: Space. Her flyttes du til et internasjonalt romtreningssenter i året 2036. Akkompagnert av visuelle innspill der blant annet bilder fra virkelige marsekspedisjoner er med, skal det hele bli så nært å reise til den røde planet som mulig i komprimert utgave med føttene trygt og nært bakken. Sentrifuger og et gravitasjonshjul på drøye ti meter i diameter er en del av det som skaper mageforstyrrende effekter under selve marsferden som varer omkring fire minutter. Hele opplevelsen rundt kan imidlertid vare omkring en time.

Personer som sliter med reisesyke, redsel for trange rom og høye lyder bør teste ut treningslaben før de entrer selve attraksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.