Sinnssyke fornøyelser

Hvert år er det stor spenning knyttet til hvilke nyheter fornøyelsesparkene har klekket ut for kommende sesong.

Berg- og dalbane med virtuelle effekter. Foto: Space Center Bremen Foto: Space Center Bremen
Berg- og dalbane med virtuelle effekter. Foto: Space Center Bremen Foto: Space Center Bremen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette synes å være året der romfarten igjen kommer i fokus. Størst oppmerksomhet for 2003/2004 har det kanskje vært knyttet til Disneys gigantprosjekt i Epcotsenteret i Florida; Mission: Space. Men det er også spennende nytt i land som ligger lettere tilgjengelig for sommerens bilferie med familien.

Verdens dyreste i Dubai og andre nyheter på fornøyelsesfronten.

Mission: Space

"Så nær du kan komme det å fyke ut i rommet uten å forlate jorden" skryter Disney når de skal fortelle om sin ferskeste attraksjon – Mission: Space. Her flyttes du til et internasjonalt romtreningssenter i året 2036. Akkompagnert av visuelle innspill der blant annet bilder fra virkelige marsekspedisjoner er med, skal det hele bli så nært å reise til den røde planet som mulig i komprimert utgave med føttene trygt og nært bakken. Sentrifuger og et gravitasjonshjul på drøye ti meter i diameter er en del av det som skaper mageforstyrrende effekter under selve marsferden som varer omkring fire minutter. Hele opplevelsen rundt kan imidlertid vare omkring en time.

Personer som sliter med reisesyke, redsel for trange rom og høye lyder bør teste ut treningslaben før de entrer selve attraksjonen.

Ekstern lenke:

 • Mission Space
 • Størst i Europa

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Mer rommoro får du i Tyskland. I Bremen har den største innendørs temaparken i Europa akkurat åpnet dørene. Space Center Bremen dekker hele 22.000 kvadratmeter, og tilbyr høyteknologisk underholdning for store og små. Med firedimensjonale effekter kan gjester oppleve action i Stargate SG-3000, eneste i verden i sitt slag. Galaxie Express er en annen verdenspremiere – den eneste berg- og dalbanen som kombinerer virkelig fart med virtuelle visjoner om å fly gjennom rommet. Det skal også være mulig å oppleve landskaper og figurer fra filmer og serier som Star Trek og se raketten Ariane 4, som er hele 58,40 meter høy. I parken er fornøyelser og elektronikk blandet sammen til en underholdende masse. Senteret åpnet for fullt den 12. februar, så dette er blodfersk moro. Åpent fra tirsdager til søndager, fra klokka 10.

 • Se bilder fra Space Center Bremen her
 • Ekstern lenke:

 • Space Center Bremen
 • Høyest i Danmark

  Demonen i København blir av typen uten gulv. Foto: Tivoli.dk Foto: Tivoli.dk
  Demonen i København blir av typen uten gulv. Foto: Tivoli.dk Foto: Tivoli.dk Vis mer


  Mange kan hevde at det ikke skal så mye til for å hevde høyde i et land som er flatt som en lett kupert pannekake, men fakta er i alle fall at kjente og kjære Tivoli i København skal åpne landets høyeste berg- og dalbane i april. Dæmonen er navnet på metallbanen som er 564 meter lang og 28 meter på det høyeste. Turen skal ta 106 sekunder og i løpet av den tiden når du opp i en toppfart på 77 km/t mens du passerer tre looper. Høyeste fall er på 20 meter, og du kan oppleve trykk tilsvarende 4 G. Vognene blir av typen uten gulv, der du sitter i et sete og dingler med beina.

 • Et par bilder fra moroa som kommer.
 • Ekstern lenke

 • Tivoli
 • Mer moro nær deg

  For øvrig kan vi nevne at Nordens største fornøyelsespark, Liseberg, åpner for sesongen den 24. april. Dagen etter åpner Tusenfryd utenfor Oslo dørene.

  Verdens dyreste i Dubai og andre nyheter på fornøyelsesfronten.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer