Sintras severdigheter

Det er mye å se i Sintra. Sett av minst en dag om du vil få med deg det viktigste.

Palacio Nacional de Sintra med sine karakteristiske piper. Foto: Karoline Brubæk
Palacio Nacional de Sintra med sine karakteristiske piper. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert

Sintra by er en severdighet i seg selv med sine smale gater, trange smug og vakre beliggenhet. Og så er det palassene da. De må du bare få med deg. Fra det gamle kongepalasset i Sintra Vila, via restene av de mauriske festningsverkene i åsene over byen, til det merkelige og romantiske Palacio da Pena på fjellenes øverste topp.

Piper så det holder

Palácio Nacional de Sintra har historie helt tilbake til maurernes storhetstid rundt år 800 etter Kristus. Men størstedelen av palasset slik vi ser det i dag ble bygget av kong João den første på slutten av 1300-tallet. Viktige tilbygg i maurisk stil ble ledet av kong Manuel den første tidlig på 1500-tallet. Paco Real som palasset også er kjent som, var den portugisiske kongefamiliens sommerresidens helt frem til 1880. I 1910 ble palasset gjort om til nasjonalmonument. Det er åpent torsdag til tirsdag hver uke fra 10 til 13 og 14 til 17.

Klassisk borgverk

Høyt oppe i bergene over byen ligger det mauriske fortet, Castelo dos Mouros, som en slange over toppene. Selve festningsverkene bærer preg av sin alder. De ble faktisk restaurert på 1800-tallet. Inn til selve murene må du belage deg på en ca. fem minutters fottur i skogen. Vel fremme kan du gå langs festningsmurene og la deg overvelde av utsikten. Du får et førsteklasses utsyn mot byen og mot Palacio da Pena på en av nabotoppene. Er det klart vær kan du også se helt ut i Atlanteren og over slettene mot Lisboa. Borgverkene er åpne for alle, og du kan gå inn dit hver dag fra tidlig morgen til sent på kvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer