Norwegians fremtid

Siste avgjørende rettsmøte for Norwegian i Irland

Torsdag klokka 12 norsk tid, starter det som kan være det siste avgjørende rettsmøtet for Norwegian i Irland. Rundt 34 000 kunder har 500 millioner kroner utestående.

NORWEGIAN: Dagens rettsmøte har stor betydning for flyselskapet. Foto: NTB
NORWEGIAN: Dagens rettsmøte har stor betydning for flyselskapet. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har vært preget av turbulens for flyselskapet, som blant annet har ført til at 34 000 flypassasjerer ikke har fått refundert billettene sine for kansellerte flyginger.

Dersom alt går som det norske flyselskapet håper på dagens rettsmøte, vil dommer Michael Quinn i High Court i Dublin gi sin betingede tilslutning til redningsplanen som den irske rekonstruktøren Kieran Wallace fra revisorfirmaet KPMG legger fram for retten.

Bak denne planen ligger det mange ukers intens jobbing for å få et flertall av Norwegians mange kreditorer med på å akseptere en redningsaksjon for flyselskapet, og ikke en konkurs.

Internt i Norwegian omtales møtet som en milepæl som må passeres før selskapet også får samme støtte fra byfogden i Oslo.

– Kort fortalt har vi tre terskler å passere: Domstolene i Irland og i Norge, og så kapitalinnhenting, forklarer kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Norwegian til NTB.

Avhengig av finansiering

At den irske dommeren vil gi sin støtte til planen, som bare vil gi kreditorene tilbake om lag 5 prosent av det de egentlig har utestående hos Norwegian, avhenger av at den norske regjeringen legger sitt varslede hybridlån på 1,5 milliarder kroner på bordet sammen med 3 milliarder kroner fra øvrige private investorer i slutten av mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer