Siste prøvetur for Airbus' nye jumbojet

Toulouse (NTB-AFP-DPA): Et ferdig utviklet eksemplar av Airbus-selskapets omstridte nye jumbojet, Airbus A-380, innledet mandag en verdensomspennende serie av prøveturer.

Foto: Airbus
Foto: Airbus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det enorme flyet tok av fra flyplassen i Toulouse, der Airbus har sin hovedfabrikk, med kurs for sju byer i Asia og deretter besøk i Australia, Sør-Afrika og Canada.

I løpet av de kommende 17 dagene skal 60 ingeniører og testpiloter gjøre de siste prøvene før flyet får sitt luftdyktighetssertifikat.

De skal blant annet teste landing, fylling av drivstoff og vedlikehold på viktige flyplasser der flyet kommer til å lande når det blir satt inn i kommersiell trafikk neste år. Blant dem som er med, er luftfartsinspektører fra både Europa og USA.

Blir verdens største

Airbus A-380 blir verdens største passasjerfly med plass til opptil 853 passasjerer. Det første flyet blir levert til Singapore Airlines mot slutten av neste år.

Leveringen av flyet er blitt forsinket i opptil to år på grunn av tekniske problemer, noe som har ført til problemer med kundene og i selskapets ledelse og økonomiske tap for morselskapet EADS..

16 flyselskaper har bestilt til sammen 149 av de store flyene, men det amerikanske fraktselskapet Federal Express kansellerte nylig ordrer på ti fly på grunn av forsinkelsene. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer