Siste reis med Concorde

Champagne, russisk kaviar og supersonisk fart. Bli med DinSide og Pål Sigurd Anthonsen på en av de siste Concorde-flygningene. Tekst og bilder: Pål Sigurd Anthonsen

Pål Sigurd Anthonsen om bord i Concorde for noen uker siden. Foto: Pål Sigurd Anthonsen
Pål Sigurd Anthonsen om bord i Concorde for noen uker siden. Foto: Pål Sigurd Anthonsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har i 25 år ønsket å fly med Concorde. Nå, bare noen uker før flyet parkeres for godt, ble drømmen oppfylt.

Massasje i Concorde-loungen

Det er selvfølgelig en egen lounge på Heathrow for Concordepassasjerene. Denne heter ganske enkelt Concorde Room. Her ble jeg tatt i mot i en hyggelig resepsjon hvor det første de gjør er å bytte ut mitt opprinnelige boardingkort med et som er spesiallaget for Concorde. Et par spesiallagde Concorde navnelapper i solid kunststoff blir også utlevert. Deretter er det bare å slå seg ned i skinnmøblene og beundre det lange slanke flyet som står parkert utenfor, snart for siste gang. Kelneren dukker raskt opp og spør på høflig britisk manér om hva jeg ønsker å bestille. Jeg tar en klassisk engelsk afternoon tea med sandwicher til. Det gjelder å ha plass til middagen om bord. En flott meny som ligger på bordet forteller at her er det mange retter som kan bestilles. For ikke å snakke om drikkevarene. Concorde har da egen vinkjeller! Alt er selvfølgelig ”Complimentary”.

Complimentary

I etasjen under Concorde Room har British Airways sin eget spa for passasjerer med Concorde eller første klasse. Her tilbys en rekke behandlinger egnet for flyreisende. Flaks at jeg oppdaget dette. En hyggelig dame masserte ryggen min i 20 minutter med velduftende kremer. Complimentary! Snakk om oppladning! En liten toalettmappe med noen spesiallagde hudpleiemidler følger med når du går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer