Høstferie:

Siste sjanse

Dette bør du gjøre for den beste og billigste høstferien.

ALBANIA I SIKTE: Albanske strender står ikke tilbake for de mest vanlige charterreisemålene. Foto: Odd Roar Lange
ALBANIA I SIKTE: Albanske strender står ikke tilbake for de mest vanlige charterreisemålene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstferien nærmer seg med stormskritt. Mange starter jakten på å finne på noe å gjøre i god tid før ferien starter, mens andre venter til i siste liten.

For mange er det bare to uker før skolenes høstferie og det haster hvis du skal bestille reise og overnatting før prisene erfaringsmessig økes den siste uka.

SMARTE HOTELLTIPS: Det er veldig irriterende når man ikke får det helt mørkt på hotellrommet, og når man forsover seg til hotellfrokosten, men ikke fortvil! Vi har løsningen på alle disse problemene! Programleder: Embla Hjort-Larsen. Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

Dersom du venter helt til siste eller nest siste dag før feriestart så er det muligheter for restplasser. Men, det er også risiko for at det er helt utsolgt.

Dette skal du gjøre for hotell

Sjekk nettsider for priser og tilbud. Noter deretter ned prisene før du tar kontakt med dem per telefon.

Her kan du høre om de har tilbud som ikke er fanget opp av nettsida, eller sjekke muligheter til oppgradering dersom du bestiller direkte. For hotellet er det bedre at du betaler dem direkte for overnattingen enn at du bestiller via såkalte søkemotorsider.

Disse tar fra 10-25 prosent i provisjon.

Dette skal du gjøre for fly

Bruk gjerne søkemotorer son Finn.no, Google Flight eller Flight Aware for å finne ut hvilket flyselskap som opererer på de ulike strekningene og hvilke flytider som finnes. Sørg alltid for å bestille reise direkte hos flyselskapet, slik at de får gitt deg beskjed dersom det blir endringer i flytider og liknende.

Husk å bestille med bagasje dersom du skal ha med dette, så slipper du dyre ekstrakostnader når du kommer fram til flyplassen.

Dette skal du gjøre for båt, tog og buss

Her er det én ting som gjelder dersom du vil ha de billigste billettene: Bestill nå.

Dette skal du gjøre for sydenturen

PRISENE SYNKER: Sommerferie ved den franske rivieraen kan gjøre solide innhogg i feriekassa. Men fra oktober og utover er det muligheter å få hotellferien til halv pris. Foto: Odd Roar Lange
PRISENE SYNKER: Sommerferie ved den franske rivieraen kan gjøre solide innhogg i feriekassa. Men fra oktober og utover er det muligheter å få hotellferien til halv pris. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Sjekk de litt uvanlige reisemålene. Her er det ofte muligheter til å skaffe en billig reise. Mange tradisjonelle «sydenreisemål» har sol og varme i mange uker ennå. Så ikke la deg skremme av at gradestokken her hjemme er i høstmodus.

Reisemål som Portugal, Albania og Montenegro er meget gode reisemål for høstferien. Også den franske rivieraen kan være et godt valg. Dra gjerne utenfor de mest populære storbyene for å finne de rimelige hotellene og restaurantene.

Når er det høstferie?

Det er de ulike fylkeskommunene som bestemmer når skolene i sitt fylke skal ha ferie. Dette avgjøres i løpet av høsten før det neste skoleåret starter. Det betyr at du får god tid til å planlegge neste års ferier.

Høstferie og vinterferie gjennomføres på ulike tidspunkt rundt om i landet, men det er mest vanlig at et fylke bruker samme ukenummer år etter år.

Ikke alle steder har en hel ukes høstferie. Dette gjelder særlig i de nordlige landsdelene. Disse har fri to til fire dager.

Disse fridagene kan være kombinert med planleggingsdager slik at elevene likevel får en hel ukes sammenhengende ferie.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer