Høstferie:

Siste sjanse

Dette bør du gjøre for den beste og billigste høstferien.

ALBANIA I SIKTE: Albanske strender står ikke tilbake for de mest vanlige charterreisemålene. Foto: Odd Roar Lange
ALBANIA I SIKTE: Albanske strender står ikke tilbake for de mest vanlige charterreisemålene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstferien nærmer seg med stormskritt. Mange starter jakten på å finne på noe å gjøre i god tid før ferien starter, mens andre venter til i siste liten.

For mange er det bare to uker før skolenes høstferie og det haster hvis du skal bestille reise og overnatting før prisene erfaringsmessig økes den siste uka.

Dersom du venter helt til siste eller nest siste dag før feriestart så er det muligheter for restplasser. Men, det er også risiko for at det er helt utsolgt.

Dette skal du gjøre for hotell

Sjekk nettsider for priser og tilbud. Noter deretter ned prisene før du tar kontakt med dem per telefon.

Her kan du høre om de har tilbud som ikke er fanget opp av nettsida, eller sjekke muligheter til oppgradering dersom du bestiller direkte. For hotellet er det bedre at du betaler dem direkte for overnattingen enn at du bestiller via såkalte søkemotorsider.

Disse tar fra 10-25 prosent i provisjon.

Dette skal du gjøre for fly

Bruk gjerne søkemotorer son Finn.no, Google Flight eller Flight Aware for å finne ut hvilket flyselskap som opererer på de ulike strekningene og hvilke flytider som finnes. Sørg alltid for å bestille reise direkte hos flyselskapet, slik at de får gitt deg beskjed dersom det blir endringer i flytider og liknende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.