Sitges

Festival, film og Spanias syndigste gate.

Publisert
Sist oppdatert

El corazon de los maricones - de homofiles hjerte, sier spanjolenes spøkefullt om småbyen Sitges. Og de homofile har utvilsomt satt sine spor, syndige eller ikke, på den vesle byen med sine cirka 20.000 innbyggere, som ligger en halvtimes kjøretur sør for Barcelona by; på hvert hjørne ligger elegante interiørforretninger med salg av produkter fra så vel Sør-Amerika som Marokko, veskeforretninger du kan banne på fører Dior og Robert Cavalli. Natten feires helt til neste ettermiddag på de mange klubbene som for eksempel El Horno (ovnen) eller XXL, og navnene holder hva lover…

Byen lever av kultur; her er karneval, teater- og filmfestival og også den veldige religiøse markeringen Kristis legemsfest hvor de smale gatene blir sirlig dekket av blomster.

Høydepunkt: Småbyens mange kulturelle festivaler. Filmfestivalen Sitges – Festival Internacional de cinema de Catalunya trekker filmfolk fra hele verden. I år er festivalen lagt til perioden 27. november til 7. desember.

Ekstern lenke:Sitges – Festival Internacional de cinema de Catalunya

Overnatting: Kunstnernes hotell, Hotel del Arte har lekre værelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer