- Situasjonen er kritisk

Varsler trøbbel.

KASTRUP: Det kan bli en spesiell sommer for flypassasjerer som skal innom flyplassen i København. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Andre Kelly/Reuters/NTB
KASTRUP: Det kan bli en spesiell sommer for flypassasjerer som skal innom flyplassen i København. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Andre Kelly/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Én million flypassasjerer ble rammet av forsinkelser på flyplassen i København i april. Ifølge danske Ekstra Bladet kan det bli enda verre framover.

- Situasjonen med mangel på flygeledere er ikke bare uholdbar, den er ytterst kritisk - med risiko for å bli enda verre, skriver avisa, som har snakket med folk i bransjen.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Ifølge kilder som Ekstra Bladet har vært i kontakt med, må flypassasjerer venne seg til alle forsinkelsene på flyplassen i Danmarks hovedstad. I hovedsak er det mangelen på flygeledere som er årsaken til alle forsinkelsene.

Siden februar har det manglet 6 flygeledere, noe som tilsvarer 25 prosent av bemanningen, hver eneste dag, og dette ser ut til å fortsette utover mai og den første sommermåneden i juni.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer