Situasjonen i Thailand nå

Flere områder vil det ta år å bygge opp igjen, men Thailand satser hardt på å få turistene til å vende tilbake så snart som mulig.

Publisert
Sist oppdatert

Thailandske turistmyndigheter har laget en egen liste over hotellenes driftsstatus etter bølgekatastrofen. En liste som viser med all tydelighet at spesielt Khao Lak og Koh Phi Phi og områder av Phuket vil slite med å ta imot turister med det første.

Listene viser at de fleste hoteller i Khao Lak ikke lar seg kontakte, mens mange av hotellene på Phi Phi og flere på Phuket er hardt skadet. Mange står notert med at reperasjonsarbeider vil ta flere måneder.

Ekstern lenke

 • Thailandske myndigheters oversikt over hotellstatusen i de flomrammede områdene.

  Opphevet advarsler

  Foreløpig har de fleste reiseselskapene avgjort at reiser til de flomrammede områdene innstilles til og med 31. januar. Både ambassader og utenriksdepartement advarte frem til 6. januar om reiser til områdene, og sier at det fortsatt er ødelagt og skadet infrastruktur i områdene. Fra 7. januar fraråder ikke lenger UD reiser til Thailand og Sri Lanka. Det betyr også at reiseforsikringen igjen skal dekke deg som besøker området. Europeiske advarer imidlertid om at det fortsatt vil være noen utfordringer knyttet til sykehuskapasitet.

 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer