SJ tar over Dovrebanen og Nordlandsbanen

Dette må du vite om rutetilbud, billetter og priser når svenskene overtar driften.

RAUMABANEN: Fra og med i dag er det SJ Norge som står for togdriften på Dovrebanen og Nordlandsbanen. Foto: Leif Olestad
RAUMABANEN: Fra og med i dag er det SJ Norge som står for togdriften på Dovrebanen og Nordlandsbanen. Foto: Leif Olestad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 8. juni tok SJ over driften på Dovrebanen og Nordlandsbanen etter at de i fjor sommer vant «Trafikkpakke Nord», som omfatter togtrafikken på sju ruter som strekker seg fra Oslo i sør, via Trondheim og videre til Bodø.

Avtalen varer ut 2030.

Under får du svar på det du lurer på rundt rutetilbud, priser og hva SJ Prio er for noe.

Hvilke ruter?

Alle SJs strekninger i Norge vil samlet sett gå under navnet «Nord», som vil være merkenavnet på SJs tilbud i Norge. Under kan du se hvilke sju ruter SJ overtar fra Vy.

Dovrebanen:
Jernbanestrekningen går mellom Eidsvoll og Trondheim over Dombås, men du kan kjøpe billett fra Oslo.

Rørosbanen:
Går fra Hamar til Trondheim via Røros.

Raumabanen:
Går mellom Dombås og Åndalsnes. Det er også den eneste jernbanen som har stoppested i Møre og Romsdal.

Nordlandsbanen:
Går mellom Trondheim og Bodø.

Trønderbanen:
Trønderbanen strekker seg mellom Støren - Trondheim - Steinkjer.

Saltenpendelen:
Saltenpendelen er lokaltogstrekningen mellom Bodø og Rognan på Nordlandsbanen .

Meråkerbanen:
Den 102 kilometer lange jernbanestrekningen går Trondheim, gjennom Meråker og over riksgrensen til Storlien i Sverige.

Hva slags billetter?

SJ Norge tilbyr i hovedsak tre billettyper, avhengig av hvilke strekninger du kjører:

  • Standard: den rimeligste billetten. Inkludert reservert sitteplass på alle tog som tilbyr dette.
  • Premium: inkluderer kaffe, te og vann på hele reisen, i tillegg til at du kan bestille mat fra kafeen fra plassen din. På enkelte togavganger er frokost en del av tilbudet.
  • Sove: tilgang til egen sovekupé. Kupeen har to oppredde køyesenger, håndklær, vask og drikkevann. Inntil fire personer i hver kupé.

Etter hvert vil SJ Norge også tilby periodebilletter på 30 og 365 dager på sine strekninger.

SOMMERFERIEN: For de aller, aller fleste vil sommerferien i år bli i Norge, og her er det et hav av muligheter! Video: Kristin Sørdal. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Dette er prisene

En standard billett Oslo-Trondheim vil ifølge en sjekk på SJ.no i dag koste 629 kroner for en voksen. Dette er en ikke-refunderbar billett.

Priseksemplene er for avreise 8. juli, når billetten er kjøpt nå, rundt 30 dager før avreise.

Ønsker du en refunderbar billett på samme strekning, men samtidig billettklasse standard, koster billetten 1049 kroner.

En premium billett koster 809 kroner (ikke-refunderbar) og 1349 kroner (refunderbar). Premium billett inkluderer frokost dersom avgangen er før kl. 09.

Hvis du planlegger å reise med nattoget, for eksempel 10. juli, koster en standardbillett 529 kroner, hvis du bestiller i dag. Ønsker du en sovekupé, koster det 950 kroner ekstra.

Introduserer fordelsprogram

SJ Norge lanserer også et kundeprogram, SJ Prio.

– Vi er svært fornøyd med å lansere SJ Prio-kundeprogrammet i det norske markedet. Det er noe av det beste vi tar med oss fra SJ i Sverige. Vi har en sterk tro på at dette vil gjøre at flere nordmenn og svensker bruker poengene sine for å reise i sine naboland, sier Nesteby.

I Sverige finnes det til og med egne ventelounger på togstasjonen for denne kundegruppen. SJ Prio er for øvrig et skandinavisk fordelsprogram og togselskapet sier at det etter hvert også blir mulig for norske reisende å tjene poeng på reiser med SJ i Sverige og Danmark.

Nesteby i SJ forteller at de vil komme med et forbedret serveringstilbud, økt kapasitet på Dovrebanen, forbedret internettdekning, oppgradert interiør, modernisert serveringstilbud og lounger for SJ-reisende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer