Sjampisbuss med liggeseter

Busstur med sjampis, treretters middag med vin, filmer - og et herlig liggesete. Hadde det vært noe for Norge?

Publisert
Sist oppdatert

Førsteklasses bussbillett. Jaja, tenker vi. Når ble det luksus å ta bussen?

12 timer og et par sjampisglass senere har vi svaret.

Vi er i Argentina og skal bevege oss fra Buenos Aires til Mendoza. Det er en to timer lang flytur, og en 12 timer lang busstur. Siden bussturen koster under halvparten av flyturen, velger vi bussen.

Vi har tid nok, og slipper alt maset med transport til flyplassen, innsjekking og sikkerhetskontroll. Dessuten har vi hørt rykter om de fantastiske bussene som går i skytteltrafikk mellom Buenos Aires og de andre store byene i Argentina. Vi blir ikke skuffet.

Valget faller på busselskapet Andesmar, som er et av flere som frakter reisende rundt i det store landet. Som de fleste andre langdistanseselskapene, tilbyr Andesmar flere klasser - vanlig sete, semi-cama (120 graders tilbakelening), cama (150 graders tilbakelening) og primera clase, der setet kan legges helt ned og bli en seng.

Det meste er billig i Argentina, og når førsteklassebilletten på nattbussen til Mendoza koster 80 kroner mer enn et sete som bare kan lenes tilbake litt, er valget enkelt. For 300 kroner kommer vi oss til Mendoza i løpet av kvelden og natten, og er fremme om morgenen dagen etter, klare for å oppleve landets vinhovedstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer