- Sjekk at navnet stemmer

I verste fall må du kjøpe ny billett!

Sjekk flybilletten nøye, og se at navnet stemmer. I verste fall må du kjøpe ny billett ... Foto: Colourbox
Sjekk flybilletten nøye, og se at navnet stemmer. I verste fall må du kjøpe ny billett ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en artikkel i forbrukermagasinet Tænk, som utgis av det danske forbrukerrådet, måtte et dansk ektepar betale til sammen 1000 danske kroner for å føye til mellomnavnene sine på flybilletten. De hadde glemt dette da de bestilte billetten, og ville ha det korrekt.

Du kan lese historien om det danske ekteparet i denne artikkelen på Taenk.dk.

Det danske paret skulle reise med Icelandair, som forklarer den skyhøye avgiften med mye arbeide og administrasjon ved denne typen billettendringer.

Har du hatt liknende opplevelser? Skriv det inn i debattforumet nedenfor.

Ryanair håver inn penger på ekstrautgifter

Det er ikke nødvendigvis en enkel affære å endre eller korrigere navnet på flybilletten, og selv om du hos noen flyselskaper får gratis assistanse, gjelder dette ikke alle. Ifølge nettreisebyrået Restplass.no sine reisebetingelser, heter det (sitat):

"Navn på reisende må skrives korrekt, og slik det framkommer i passet til den reisende på avreisedagen. Det er normalt ikke mulig å endre navn på flybilletter etter at de er utstedt, selv ved små skrivefeil. I de tilfelle der dette er mulig vil eventuelle gebyrer bli belastet deg som kunde. Hvis endring i navnet ikke er tillatt fra flyselskapets side må nye flybilletter kjøpes. En flybillett er et personlig dokument som ikke kan overføres til andre personer. Enkelte unntak finnes for reiser med SAS og Norwegian. Kontakt restplass.no for pris og regler i slike tilfeller."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.