Sjekk badevannet på nett

Hvordan er kvaliteten på "ditt" badevann i dag?

Nå kan du enkelt og greit sjekke vannkvaliteten på alt vann i Norge på nettet. Foto: colourbox.com
Nå kan du enkelt og greit sjekke vannkvaliteten på alt vann i Norge på nettet. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå kan du få miljøinformasjon om alle vannforekomster i hele Norge på portalen Vann-Nett. Her kan du sjekke hvordan det står til med vannkvaliteten i favorittfiskeelva eller yndlingsbadevannet ditt. Tjenesten viser oppdaterte data i sanntid til enhver tid.

VannNett viser imidlertid at 23 prosent av alle norske innsjøer, elver, kystområder og grunnvann i dag risikerer å ikke tilfredsstille EUs vanndirektiv, som er et av EUs mest omfattende miljødirektiv.

Les også: Livsfarlig badevann

- Det at publikum skal ha tilgang til data om deres vannforekomster er faktisk et krav i EUs vanndirektiv, sier Einar Kløvstad, seniorkonsulent i Geodata, i en pressemelding.

Nyttig for både publikum og myndigheter

- Folk flest er trolig opptatt av vannkvaliteten i områder hvor de har egeninteresse – men publikum vil også kunne ha kunnskap om vannkvaliteten som kan være viktig for myndighetene. Derfor er det også lagt opp til at folk kan rapportere tilbake, forteller Hege Skryseth, administrerende direktør i Geodata, i en pressemelding.

Senioringeniør i Norges vassdrags- og energidirektorat, Lars Stalsberg, mener at det er viktig at publikum bruker Vann-Nett og gir myndighetene tilbakemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.