Sjekk DE flyvertinnene

Virgin Atlantic slår til igjen.

Still red hot?  Foto: Virginatlantic.com
Still red hot? Foto: Virginatlantic.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det med menn og vakre flyvertinner? Hvorfor liker du bedre å bli tatt hånd om av en ung, pen jente, enn en eldre dame? Er det ikke ofte de eldre som har mest erfaring i "dulling" av andre?

Det 25 år gamle Virgin Atlentic-flyselskapet er kjent for sine vel omtalte pr-stunt. I forbindelse med 25års-jubileet, har de kommet med en ny reklamefilm hvor Still Red Hot og pene damer er temaet. I videoen ser vi hvordan de vakre flyvertinnene gir alle alle menn på flyplassen hakeslepp når de vrikker seg forbi i trange skjørt og skyhøye hæler.

Se selv i videoen under:


Se større versjon med bedre bildekvalitet hos Virgin Atlantic.

Heite flyvertinner

Hva synes du om reklamevideoen til Virgin Atlantic? (Avsluttet)
Kjempekul og sexy!(71%) 422
Tøysete, men plager ikke meg(23%) 138
Forkastelig, viser et dårlig kvinnesyn(5%) 32
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


All pr er god pr

Mange har reagert på videoen, og ment at den er kvinnediskriminerende. Den ble klaget inn til Storbritannias Advertising Standards Authority (ASA), en instans som passer på at reklame følger reglene. Klagene har ikke fått medhold, ASA synes ikke videoen er kvinnediskriminerende.

Virgin Atlantic-gründer Richard Branson bryr seg ikke om krasse kritikker, han er av den formening om at all pr er god pr. Så når en kunde klager på flymaten, og sprer klagebrevet til alle verdens hjørner, gjør han den dårlige omtalen om til en god omtale, han inviterer kunden til å bli med på å prøvesmake mat og vin til deres fremtidige meny. Branson ringte selv passasjeren. Les mer her: Klagde på flymaten - nå får han teste flymat

Lesernes synspunkter

Hvordan synes det norske folket at flyvertinnene skal være? Vi har tatt med noen leseinnlegg fra tidligere saker som omhandler flyvertinner.

Feite flyvertinner nektes å jobbe

- Jeg mener bestemt at flyvertinner bør tenke på vekten. Desverre er det slik i Norge at alle, uansett kjønn, alder, vekt, legning og utseende skal få jobbe hvor som helst. Flyvertinner bør være jenter, de bør være under 30 og de bør være slanke; slik det var før i tiden. Jeg reiser ofte og irriterer meg over ikke bare halv feite, men også GAMLE damer på over 40 som fortsatt tviholder på jobben sin. Hvis ledelsen i flyselskaper fikk velge ville de tenkt på pasasjerene i stede for på dumme Norske regler - og valgt sexy, unge og smilende jenter, ikke gamle, grettne og overvektige kjerringer, skriver "passasjeren".

- Jeg har faktisk opplevd på lengre flyturer at enelte av mannskapet er så brede at de subber borti meg omtrent hver eneste gang de går forbi, det er spesielt irriterende dersom man ønsker å sove. Det er heller ikke spesielt gøy å få en rumpe i trynet med jevne mellomrom i flere timer. Jeg vil ikke si at dette handler så mye om diskriminering, som det handler om at flyene er satt opp på en slik måte at det ikke er gunstig med sterkt overvektige/brede flyverter/vertinner. Jeg vil tro dette er noe de fleste er klar over når de velger dette yrket. Jeg vil også tro det ville bli svært dyrt dersom flyselskapene skulle fjerne seter for å få plass til bredere personal. Det er vel også andre praktiske hensyn til at kabinpersonal bør være relativt smale og lette mennesker?, skriver "Passasjer".

Dette er hemmeligheten bak Singapore Girls

- Jeg tror nok at flyvertinner med litt mer erfaring enn ei søt snuppe på max. 26 er å foretrekke... I kina har de begynt aktiv rekruttering av menn til denne jobben fordi de søte, små rett og slett er for små og pinglete når det virkelig gjelder, skriver "Trond".

- Fløy med Cebu Pacific på filipinene i fjor. Hjelpe meg, for noen lekre damer. Høydepunktet var når hun peneste spurte meg om jeg kunne veksle noen dollar for noen andre. (Hun trodde vel jeg var amerikaner.) Nei, få pene damer i Norge også. Damer over 30 har ingenting i en flykabin å gjøre. De hører til i Sveagruvene. ;-), skriver "Desperat"

- Hvis du vil se på pene utfordrende damer får du gå på dertil egnede steder i storbyen. Å diskrimere flyvertinner på alder og utseende hører ikke hjemme i dagens moderne samfunn. Hva vi skal kunne forvente fra flyverter/flyvertinner er god service og imøtekommenhet, skriver "durabit".

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer