Sjekk det skjeve tårnet!

Fire ganger skjevere enn tårnet i Pisa.

Slik vil den uvanlige bygningen se ut når den er ferdig om litt over ett år. Illustrasjonsfoto: Abu Dhabi National Exhibitions Company
Slik vil den uvanlige bygningen se ut når den er ferdig om litt over ett år. Illustrasjonsfoto: Abu Dhabi National Exhibitions Company Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjeve tårnet i Pisa kan lett forsvinne i skyggen når Capital Gate-bygget i Abu Dhabi står klart i begynnelsen av 2010. Den nye, spektakulære bygningen vil nemlig bli fire ganger skjevere enn tårnet i Pisa.

Metallsylindere fylt med betong skal gjøre bygningen solid og stødig.

Vil ha rekord

Selskapet som står bak prosjektet, Abu Dhabi National Exhibitions Company, har allerede sendt søknad til Guinness rekordbok for å sikre at det vil få rekorden som verdens skjeveste bygning.

I dag er det Suurhausen i Tyskland som har rekorden, med 5,9 grader til siden, mens tårnet i Pisa hun heller 3,97 grader.

Capital Gate vil også bli 160 meter høyt og ha 35 etasjer.

Simon Horgan, som er CEO i arkitektfirmaet RMJM som har tegnet bygget, sier i en pressemelding:

- Capital Gate vil bli en bygning som verden vil snakke om også på grunn av sin estetiske prakt og tekniske prestasjoner.

Bortsett fra å være verdens skjeveste bygning, vil Capital Gates utside bestå av 728 unike diamant-formede glasspaneler.

Stjernekontor og hotell

Capital Gate vil huse femstjerneshotellet Hyatt at Capital Centre Hotel med 200 soverom, i tillegg til Abu Dhabis mest eksklusive kontorlokaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer