Sjekk det teltet!

Det er ikke kjipt å dra på campingferie med disse teltene ...

Publisert
Sist oppdatert

Dré Wapenaar heter kunstneren bak disse originale teltkonstruksjonene. Nederlenderen basert i Rotterdam, har spesialisert seg på teltdesign, og har laget telt for veldig mange av livets faser: Han har laget romantiske telt med vindu mot stjernene, fødselstelt konstruert for å lette fødselen ved hjelp av gravitasjonen og et spesielt telt for å sørge over døde.

BILDESPESIAL: Et telt for alle anledninger ...

Her er telt for store forsamlinger, for familier, for en eller to sammen, telt for grilling, telt for avislesning og andre telt for livets mer eller mindre sannsynlige og usannsynlige hendelser.

Tretelt til hagen? Foto: Robbert R. Roos
Tretelt til hagen? Foto: Robbert R. Roos Vis mer

Sjekk det teltet!

  1. Telt for alle anledninger


Tretelt til 254.000 kroner ...

Treteltet som du kan se bilde av til høyre i artikkelen, var med i den eksklusive julekatalogen til Neiman Marcus 2007. Prislappen er 50.000 dollar - eller 254.446 norske kroner ...

Treteltet var opprinnelig tiltenkt en ganske annen målgruppe enn verdens jetsettere. Wapenaar laget teltet på idealistisk basis for å gjøre livet litt lettere for aktivister som lenket seg fast i trærne for å hindre nedsaging av skogen i England. Teltene ble aldri brukt til å stoppe motorsager, men siden 1998 har turister på De Hertshoorn campingplass i Nederland kunnet leie seg inn i slike telt. Prisen er 50 euro, cirka 400 kroner, per tretelt per natt for maksimum to voksne og to barn.

BILDESPESIAL: Et telt for alle anledninger ...

Skaper møter mellom mennesker

Et telt er ikke bare et telt for denne designeren, som har viet sitt liv til denne kunstformen siden midten av 90-tallet. Du trodde kanskje at poenget med et telt var å få tak over hodet? Ifølge denne nederlenderen er et telt ganske mye mer enn teltduk, fukt og lukten av sure sokker.

- Ved å bruke et spesielt design og gi hvert telt en spesiell funksjon, relatert til en nødvendighet, prøver jeg å iscenesette møter mellom mennesker, sier Wapenaar selv.

- Disse møtene er formet gjennom variasjoner i struktur, rom og lys. Over og under, innside og utside, fylde og tomhet, materialkvaliteter, konstruksjon, bevegelse rundt og gjennom, være nærværende, og måten lyset spiller med gjennomskinneligheten i seilduken og beveger seg over overflaten - alle disse kvalitetene er med å skape treffet, sammen med design, funksjonalitet og nødvendighet, sier han videre.

Bare så du ikke drømmer om å ta med deg et av Wapenaars telt på neste fjelltur: Han satser ikke på lettvektstelt. Noen av teltene må til og med leveres hele, som for eksempel kjørlighetsteltet som krever en heisekran for leveringen.

BILDESPESIAL: Et telt for alle anledninger ...Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer