Reisetips:

Sjekk detaljen

Smarte triks når bagasjen din er forsinket på reisen.

HOPER SEG OPP: Forsinket bagasje skaper store problemer for de reisende, flyselskapene og flyplassene. Foto: Odd Roar Lange
HOPER SEG OPP: Forsinket bagasje skaper store problemer for de reisende, flyselskapene og flyplassene. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fortsatt bagasjekaos på en rekke store flyplasser i Europa. Og dette har ført til store problemer for mange reisende også på norske flyplasser.

Men det finnes noen smarte triks og tips som de reisende bør vite om før de starter reisen.

Vi kommer tilbake til den smarte detaljen som gjør det enklere å få forsvunnet bagasje tilbake. Men først litt om bakgrunnen til kaoset.

Derfor går det galt

- Hva skjer med all bagasjen som er forsinket eller på avveie? Og hvorfor er det sånn?

- Bagasje kommer denne sommeren oftere sent inn til flyplassene enn det som er normalt. Dette er på grunn av problemene på noen av de største flyplassene i Europa. Det fører igjen til at bagasjen ikke rekker neste fly dersom du har en forbindelse, sier kommunikasjonssjef ved Avinor Oslo Lufthavn.

Det er også en del bagasje som sendes som såkalt «rushbag». Det betyr at man sender bagasjen til en annen flyplass i håp om at bagasjen kan bli med et fly derfra og til passasjerens endedestinasjonen.

- I en del tilfeller gjør forsinkelser og bemanningsproblemer at bagasjen ikke kommer med flyene, og dermed blir stående igjen på flyplassen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer