Sjekk flaggkunnskapene dine

Det finnes rundt 250 nasjonalflagg i verden. Kjenner du alle?

Publisert
Sist oppdatert

Det skal godt gjøres å kjenne alle verdens flagg, men noen kjenner du kanskje. Ta vår test, og få svar på hvordan det står til med flaggkunnskapene dine.

Det er en del regler forbundet med bruk av nasjonalflagget her hjemme i Norge. For det er ikke bare å heise flagget til en hvilken som helst tid, selv om privatpersoners omgang med flagg ikke er så stramt regulert som i det offentlige. Du kan for eksempel flagge når du vil, men det er likevel regnet som god skikk å følge de offentlige reglene.

Her er en påminnelse til de norske flaggreglene:

Flagget skal heises bestemt og jevnt. Flagglinen skal holdes stram ved heising og firing. Flagget skal aldri berøre bakken eller slepe vannet.Flagget skal ikke tjene som bakgrunn eller underlag for noe annet.Flagget skal henge fritt.Et falmet og slitt flagg bør fornyes, da det ikke er verdig som nasjonalsymbol.Et utslitt flagg skal ikke brennes, men sprettes fra hverandre fargevis.Flagget skal heises ved soloppgang og fires ved solnedgang. (08-21 i perioden mars til oktober, 09-15 i perioden november til februar (10-15 i de tre nordligste fylkene).)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer