Sjekk hotellregningen nøye

Hackere elsker hotellenes dårlige sikkerhetssystemer, så følg med på kontoutskriften.

Hotellenes betalinssystem er yndede hackingmål for kjeltringer. Foto: Colourbox
Hotellenes betalinssystem er yndede hackingmål for kjeltringer. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste gang du bor på hotell og betaler regningen med kort, bør du følge nøye med på bankutskriften etterpå. Hoteller er nemlig særlig utsatt for hacking, og dermed kan kjeltringer lett loppe deg for penger.

- Risikoen for å bli utsatt for kortsvindel er større i utlandet enn her i landet. En god del av kortmisbruket nordmenn utsettes for foregår i utlandet, sier Stine Neverdal, kommunikasjonssjef i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNO) til DinSide.

Vær ekstra obs ved reiser i USA, der hacking av hotellenes kortbetalingssystemer utgjør 38 prosent av alle hacking-sakene som ble etterforsket, ifølge reisenettsiden PeterGreenberg.com.

Lurt av hotellbeskrivelsen? Her kan du sjekke om hotellet virkelig ligger ved stranda

Ikke bra nok sikkerhet

Mange hoteller har svake sikkerhetssystemer, og dermed er det fristende for kjeltringer å gå på disse. Du bør se etter transaksjoner på kortregningen din som du ikke kjenner igjen. Og transaksjonene behøver ikke være så store. De utgjør kanskje ikke mer enn en hundrelapp eller to, og det er fort gjort å ikke legge merke til at du er blitt svindlet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer